Esedulla yhteishaussa lähes 500 opiskelupaikkaa

Esedun logo.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on tarjolla yhteishaussa lähes 500 opiskelupaikkaa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 21.2. ja päättyy 21.3.2023.

Esedulla on uutena tutkintona mukana yhteishaussa maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja. Aiemmin kyseinen tutkinto on ollut tarjolla ainoastaan jatkuvassa haussa.

Lisäksi tiettyihin ammatillisiin perustutkintoihin on tullut uudistuksia vuoden 2022 syksynä, minkä vuoksi tutkintojen nimikkeet ovat muuttuneet. Esimerkiksi aiemmin autoalan nimellä tunnettu perustutkinto on nykyään ajoneuvoalan perustutkinto. Ajoneuvoalalla Esedulla voi opiskella autokorimekaanikoksi, automaalariksi, automekaanikoksi, diagnoosimekaanikoksi sekä hyötyajoneuvomekaanikoksi. Ammatillisiin perustutkintoihin tulee lisää uudistuksia 1.8.2023 alkaen. Uudistukset vaikuttavat myös yhteishaussa hakeutuviin opiskelijoihin. Yhteishaussa tarjolla olevista tutkinnoista tutkinnon perusteet uudistuvat ensi elokuussa tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa.

Ammatillisten perustutkinto-opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollista suorittaa myös ylioppilastutkinto. Kahden tutkinnon opinnoista kiinnostuneet hakevat yhteishaussa Eseduun. Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Esedulla on mukana yhteishaussa myös tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA Mikkelissä. TUVA:n opinnot sopivat niille, jotka ovat suorittaneet peruskoulun tai joilla on suomalaista perusopetusta vastaavat tiedot ja taidot, mutta haluavat korottaa perusopetuksen arvosanoja tai eivät vielä tiedä mihin opintoihin haluavat jatkaa.

Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Täyttämättä jääneet opiskelupaikat tulevat jatkuvaan hakuun. Valituille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta aikaisintaan 29.6.2023. Opinnot alkavat ensi elokuussa.

Lisätietoja Esedun nettisivuilla.