Mikkelin Tieteen päivillä 22.–23.2. voi matkustaa avaruuteen

Aurinko ja planeettoja.

Mikkelin Tieteen päivien 22.–23.2. ohjelma on julkistettu. Tieteen päivien teemana on alku. Luvassa on mielenkiintoisia luentoja muun muassa Etelä-Savon kalliomaalauksista, Astuvan akasta Tuukkalan emäntään, päämajakaupungista sekä kiertotaloudesta ja vedenpuhdistuksesta.

Ursa tuo Mikkeliin liikkuvan planetaarion; tuttuun tapaan tapahtumassa myös julkistetaan Tieteenkesyttäjä 2023, Tieteenkesyttäjä-juniori sekä annetaan tunnustus ansioituneelle 9. luokan oppilaalle. Lapsille järjestetään tiedesatutunti pääkirjastolla, jossa satuja lukee pedagoginen suunnittelija Pekka Hytinkoski Ruralia-instituutista.

– Ohjelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen – kaikille löytyy jotain. Useissa sessioissa on vahva kytkös Etelä-Savon alueen historiaan tai nykyhetkeen. Myös alueen kärkiteemat, vesi ja ruoka, ovat esillä puheenvuoroissa. Erityisen ilahtuneita olemme siitä, että saamme Ursan mukaan tapahtumaamme. Planetaarionäytös on hieno elämys, joka tarjoaa ajanmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta, Mikkelin Tieteenpäivien ohjelmasta vastuussa oleva asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.

Tieteen päivien puheenvuorot ovat ajankohtaisia ja teemoja pyritään käsittelemään laaja-alaisesti ja selkeästi, niin että ne avautuvat eri-ikäisille kuulijoille. Sessioita järjestetään yliopistokeskuksen auditoriossa, pääkirjaston Mikkeli-salissa sekä Mikkelin lukiolla.
Tieteen päivät on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat ja asiantuntijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista.

Mikkelin Tieteen päivät järjestetään yhteistyössä Mikkelin yliopistokeskuksen, Mikkelin kaupungin, Luonnonvarakeskuksen, Mikkelin seutukirjaston, Mikkelin lukion, Urheilupuiston koulun sekä vuosittain vaihtuvien yhteistyötahojen kesken.

Tutustu ohjelmaan yliopistokeskuksen nettisivuilla ja tule mukaan seuraamaan keskusteluja paikan päälle. Puheenvuoroja voi kommentoida ja puhujille voi esittää kysymyksiä.