Saimaanportin yhtenäiskoulun ympäristöstä kaadetaan puita

Työmaa-aita.

Rakenteilla olevan Saimaanportin yhtenäiskoulun ympäristöstä Urpolassa kaadetaan puita.

Puut kaadetaan kevyen liikenteen väylien ja puistoalueen rakentamisen, kuntoradan siirtämisen, lentopallokenttien ja uimarannan rakentamisen vuoksi. Osa puista on hyvin huonokuntoisia. Kaadettavat puut ovat vaahteroita, koivuja, haapoja, leppiä, cembramäntyjä ja salavia.

Kevyen liikenteen väylien varteen ja Urpolanlammen rantaan puistoalueelle istutetaan uusia puita. Lajeina ovat metsälehmus, pylväspihlaja, punasaarni, hopeasalava, tuohituomi, makedonianmänty, hopeavaahtera ja tammi. Puut istutetaan syksyllä 2023 ja keväällä 2024.

Urpolanlammen rannassa kevyen liikenteen väylä ja kuntorata rakennetaan erilleen. Nykyisessä tilanteessa latu ja jalankulkijat kulkevat samaa uraa myöten. Maanrakennustyöt alueella alkavat kevään aikana. Kevyen liikenteen yhteyksien rakentamisella mahdollistetaan rakenteilla olevan koulun ja urheilualueen käyttäjien liikkuminen alueella turvallisesti kävellen tai pyörällä.

Puiden kaatamisen aikana kuntorata on suljettu työmaan kohdalta. Latu avataan heti puiden kaatamisen ja pois kuljettamisen jälkeen. Puiden kaataminen tehdään viikolla 7.