Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtaja Teemu Laasanen siirtyy muihin tehtäviin

Santtu-Matias Rouvali, Erkki Lasonpalo ja Teemu Laasanen.

Mikkelin Musiikkijuhlat on tiedottanut muutoksista organisaatiossaan.

Vuodesta 2018 Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajana toiminut Teemu Laasanen siirtyy täysipainoisesti johtamaan perustamaansa Music Fairy Tales MFT Oy:tä. Music Fairy Talesilla on voimakas kasvun vaihe, ja yhtiö sai vuoden 2022 lopulla opetus- ja kulttuuriministeriöltä merkittävän tuen musiikkia ja digitaalisia teknologioita yhdistävän palvelun kehittämiseen.

Teemu Laasasen aikana Mikkelin Musiikkijuhlat on uudistunut, ja saanut kansainvälisesti merkittävän kulttuuritapahtuman aseman.

– Olen ollut etuoikeutettu saadessani osallistua Mikkelin Musiikkijuhlien kehittämiseen. Toivon upealle tapahtumalle kaikkea parasta myös jatkossa, Laasanen sanoo.

– Kiitämme Teemua arvokkaasta panoksesta, ja toivomme menestystä Music Fairy Talesin tulevaisuudelle, Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

Mikkelin Musiikkijuhlien kesän 2023 ohjelmisto on julkaistu, ja lipunmyynti käynnistyi vuoden 2022 lopussa. Suosituimmat konsertit on jo loppuunmyyty. Festivaalin suurimpana vetonaulana on lontoolainen Philharmonia Orchestra, kapellimestarinaan Santtu-Matias Rouvali.

Mikkelin kaupunki on toiminut Musiikkijuhlien pitkäaikaisena kumppanina. Kesän 2023 festivaali järjestetään 28.7.–5.8. Teemu Laasaselle myönnettiin 6.12.2022 Pro Mikkeli -mitali.

Kuva: Kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali ja Erkki Lasonpalo Teemu Laasasen kanssa “backstage-tunnelmissa” Musiikkijuhlilla 2022 (Laura Luostarinen).