Keskustan kehittäminen toi toimijat yhteen – aamupalatilaisuudessa keskusteltiin tapahtumista ja yhteishengestä

Ihmisiä tilaisuudessa

Mikkelin kaupunki ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy kutsuivat sidosryhmiä aamupalatilaisuuteen Teatteriravintola Iloon tiistaina 14.2.2023. Tilaisuudessa keskusteltiin Mikkelin kaupungin keskusta-alueen kehittämisestä muuttuneessa tilanteessa Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n lopetettua toimintansa.

Paikalla oli kolmisenkymmentä henkilöä ja keskustelu keskustan kehittämisajatuksista kävi vilkkaana. Puheenvuoroissa korostuivat toimijoiden halu ja tarve nykyistä tiiviimpään yhteistyöhön. Tapahtumista osallistujajoukko oli sitä mieltä, että kesän aloitus tulee tapahtumasuunnittelun näkökulmasta liian nopeasti, mutta kesän lopetuksen osalta alustavasti pohdittiin esimerkiksi venetsialaisten järjestämistä. Kaupungin panostukset kohdistuvat tänä vuonna erityisesti joulun ajan tapahtumien toteuttamiseen.

Nyt järjestetty tapaaminen oli laatuaan ensimmäinen. Tilaisuudessa kuitenkin sovittiin, että sidosryhmätapaamisia keskusta-alueen kehittämiseksi järjestetään tulevaisuudessa säännöllisesti 3-4 kertaa vuodessa. Lisäksi yhteistyötä ja tiedonvaihtoa lisätään toimijoiden kesken myös tapaamisten välillä. Keskustan kehittämisideoita kerätään kyselyn avulla kaikilta kaupunkilaisilta.