Jätevedenpuhdistamon tutustumiskierrokset varattiin loppuun alle vuorokaudessa

jäteved*enpuhdistamo

Mikkelin kaupunki mahdollistaa syntymäpäiväviikolla kaupunkilaisille tutustumiskierrokset uudella jätevedenpuhdistamolla. Kierrokselle tuli ilmoittautua ennakkoon ja ilmoittautuminen avautui torstaina 8.3.2023 klo 10. Paikkoja oli tarjolla yhteensä 100. Kierrokset varattiin loppuun alle vuorokaudessa.

Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo on kiinnostanut alan asiantuntijoita maailmanlaajuisesti ja laitokselle onkin järjestetty useita kymmeniä asiantuntijoiden ryhmävierailuja. Synttäriviikon vierailut ovat kuitenkin poikkeuksellisia, sillä nyt kaupunkilaisille mahdollistetaan tutustuminen uudenaikaiseen jätevedenpuhdistamoon asiantuntijoiden avustuksella.

– Paikkojen nopea täyttyminen osoittaa, että Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo kiinnostaa kaupunkilaisia ja kierrosten järjestäminen kaupunkilaisille synttäriviikolla on erittäin perusteltua. Keräämme nyt kokemusta kaupunkilaisille suunnattujen kierrosten järjestämisestä. Tätä tietoa hyödynnetään mahdollisten tulevien kaupunkilaisille suunnattujen kierrosten suunnittelussa. Tällaisille kierroksille on varmasti kysyntää myös tulevaisuudessa, toteaa syntymäpäiväohjelmaa koordinoiva kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen.