Kymen jääkäripataljoonan perinnepäivän paraati marssitaan Mikkelissä perjantaina 10.3.

Sotilaita paraatissa.

Karjalan prikaati järjestää Kymen jääkäripataljoonan perinnepäivän paraatin Mikkelissä perjantaina 10.3. Paraatiin osallistuu noin 500 henkilöä sekä panssarivaunuja ja -ajoneuvoja.

Paraatin ottaa vastaan Kymen jääkäripataljoonan komentaja everstiluutnantti Jere Vettenranta ja paraatijoukkoja komentaa Kymen jääkäripataljoonan pataljoonaupseeri kapteeni Sami Korpela.

Kymen jääkäripataljoona on joukkoyksikkö Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä. Se kouluttaa jääkäreitä, panssarijääkäreitä, panssarintorjujia, tiedustelijoita ja sissiradisteja maavoimien kärkijoukkoihin. Pataljoona viettää 102. perinnepäiväänsä tänä vuonna Mikkelissä. Kymen jääkäripataljoonan perinnejoukkoja ovat Mikkelissä toimineet polkupyöräpataljoona 3 ja jääkäripataljoona 3.

Paraatikatselumus alkaa kello 11

Yleisö on tervetullut seuraamaan paraatikatselmusta Hallitustorille ja ohimarssia Maaherrankadulla. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan ja käyttämään jalkakäytäviä. Paraatikatselmus alkaa kello 11 ja ohimarssi välittömästi katselmuksen jälkeen.

Paraatikatselmusta ja ohimarssia edeltää seppeleenlasku Mikkelin Pitäjänkirkon sankarivainajien muistomerkille kello 9.30. Paraatialue on lentokieltoaluetta, joten droonien lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman aikana turvallisuuden vuoksi.

Muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin

Yleisön, marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi paraatin järjestelyt aloitetaan Mikkelin keskustassa jo torstaina 9.3. Perjantaina 10.3. kello 10.30–12.30 välisenä aikana kartassa merkityt alueet suljetaan liikenteeltä. Suurimmat muutokset vaikuttavat liikenteeseen ja pysäköintiin Mikkelin keskustan ja Jääkärinkadun alueella. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä. Raatihuoneenkatu välillä Maaherrankatu–Porrassalmenkatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä kello 9.00–12.30 väliseksi ajaksi suoja-aidoin molemmista suunnista. Maaherrankatu välillä Vilhonkatu–Vuorikatu sekä Porrassalmenkatu välillä Raatihuoneenkatu–Vuorikatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä kello 9.00–12.30 väliseksi ajaksi. 

Ajoneuvojen pysäköinti on kielletty 10.3. kello 6–13 kartassa näkyvillä osuuksilla. Tarvittaessa kaupunki siirrättää ajoneuvot lähimmälle kadulle. Ajoneuvon siirrosta tulee maksu ajoneuvon omistajalle.

Paraati vaikuttaa myös joukkoliikenteen reitteihin, katso kartta.

Kuva: Mikkelissä sotilasparaatit eivät ole vieras näky (itsenäisyyspäivä 2013).