Palmusunnuntaiviikon konsertissa soi vanha ja uusi torstaina 30.3.

Huilisti Sini Vahervuo.

Mikkelin kaupunginorkesterin ja Ensemble Nylandian yhteiskonsertti tuo tuomiokirkkoon vanhan musiikin erikoisosaamista. Vaikka pääpaino on barokkimusiikissa ja jopa sitä vanhemmassa, on ohjelmaan valittu myös musiikkia yhdeltä esitetyimmältä nykysäveltäjältä Arvo Pärtiltä. Hoosianna – Palmusunnuntaiviikon musiikkia -konsertti kuullaan Mikkelin tuomiokirkossa torstaina 30.3. kello 19 alkaen.

Kaupunginorkesterin palmusunnuntaiviikon konsertin ohjelmassa on musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Konsertin vierailijana ja yhteistyökumppanina toimii konsertin ohjelman suunnitelleen Matias Häkkisen johtama Ensemble Nylandia, jonka muusikot esiintyvät sekä erikseen että osana Erkki Lasonpalon johtamaa Mikkelin kaupunginorkesteria. Lasonpalo johtaa tällä kertaa orkesteria niin sanotusti pultista eli soittaa viulua osana orkesteria huolehtien muun muassa viulusooloista. Laulusolistina toimii maamme johtava kontratenori, ilmaisuvoimainen, karismaattinen ja muuntautumiskykyinen Teppo Lampela.

Ensemble Nylandia on vuonna 2009 Helsingissä perustettu soittajayhteisö ja orkesteri, jonka suojissa järjestetään Suomen laaja-alaisinta ja monipuolisinta vanhan musiikin toimintaa. Nylandia uudistaa ja hämmentää barokkimusiikkikenttää innovatiivisilla riskinotoillaan ja antaa jäsenilleen tilaisuuden esitellä ammattitaitoaan sekä myös omaa taiteellista näkemystään. Ensemble Nylandian toimintaa ohjaa kontekstitietoisuus – ymmärrys teosten historiallisista taustoista ja periodisoittimista, erilaisista nykyhetken esitystilanteista sekä siitä onko työn alla esimerkiksi juhlallista, surullista, hupsua tai vakavaa musiikkia. Ensemble Nylandian soittajista konsertissa ovat mukana cembalisti Häkkisen lisäksi huilisti Sini Vahervuo ja luutisti Jarmo Julkunen.

Linkki: Liput konserttiin

Erkki Lasonpalo, kapellimestari ja viulu
Teppo Lampela, kontratenori
Ensemble Nylandia

Archangelo Corelli (1653–1713): Concerto grosso op. 6 no. 1
Arvo Pärt (1935–): Vater unser
M. Häkkinen (1981–): Hoosianna-fantasia
Arvo Pärt (1935–): My Heart’s in the Highlands
Archangelo Corelli (1653–1713): Concerto grosso op. 6 no. 7
J.S. Bach (1685–1750): Palmusunnuntain kantaatti Himmelskönig, sei willkommen BWV182 (otteita)
Margareeta Itävaltalainen (1480–1530): Se je souspire et plaingz / Ecce iterum
Eleonora d’Este (1515–1575): Hec dies quam fecit dominus
Maddalena Casulana (n. 1540–n. 1590): Ridon’ hor per le piagge


Kuva: Huilisti Sini Vahervuo (Kari Kohvakka).