Äänet kuuluviin Mikkelin seutukirjastossa huhtikuussa

Mikkelin pääkirjasto.

Äänet kuuluviin -konsepti luo kirjastoon väylän kansalaisten moninaisten äänten kuuluvuudelle.

Kirjastot ovat kaikille tuttuja matalan kynnyksen paikkoja, mutta kirjaston demokratiatehtävä ei ehkä niinkään. Mikkelin pääkirjaston huhtikuun tapahtumissa voi tulla tutustumaan siihen, miten kirjasto toteuttaa tätä tehtävää sekä tulla kertomaan omia toiveitaan tulevan toiminnan suhteen. Demokratiatehtävää toteuttava toiminta kootaan Mikkelin seutukirjastossa Äänet kuuluviin -otsikon alle.

Tiistaina 4.4. pääkirjastolla olevassa tapahtumassa kerrotaan, millaisia kokeiluja on jo tehty. Niissä on lähestytty ruohonjuuritason demokratiaa muun muassa monikulttuurisuuden, nuorten vaikuttamismahdollisuuksien ja tulevaisuusajatusten sekä taide- ja käsityöaktivismin näkökulmasta. Kello 15 tapahtumaan saapuu vieraaksi käsityön taitaja Anni Ignatius. Hän on opettaja ja suosittu käsityövaikuttaja, jonka ylläpitämä #korjauskeskiviikko-haaste rohkaisee ottamaan vaatteiden korjaamisen osaksi arkea. Vaatteiden käyttöiän pidentäminen on yksi arkipäivän vaikuttamisteko.

Vaatteiden parissa jatketaan pääkirjastolla myös maanantaina 24.4. Silloin esillä on muun muassa vuosittain huhtikuun lopussa vietettävä vaatevallankumouspäivä sekä vastuullisemman kulutuksen teemoja.

Tapahtumissa voi myös ilmoittaa halukkuutensa liittyä perustettavaan kirjaston asiakasyhteisöön. Yhteystietonsa voi jättää myös kirjaston verkkosivun kautta. Asiakasyhteisön jäsenet osallistuvat kirjaston kehittämiseen tuomalla esiin asiakkaan näkökulman. Yhteisölle järjestetään kyselyitä ja keskustelutilaisuuksia eri teemoista. Ensimmäinen kokoontuminen pidetään tiistaina 9.5. pääkirjastolla.

Osallistavan toiminnan kehyksenä on aluehallintoviraston rahoittama Kirjastosta kansanvallan kohtaamispaikka -hanke ja Äänet kuuluviin -konsepti. Tavoitteena on konkreettisen kohtaamispaikkatoiminnan lisäksi keskustelufoorumin tarjoaminen kuntalaisille, yhdessä toimien ja ideoiden. Syksylle on suunnitelmissa muun muassa pop up -kahviloita eri teemojen tiimoilta.