Vaalitulos: Kokoomus ykkönen Mikkelissä

äänestyslippu

Vuoden 2023 eduskuntavaalien ykköspuolueeksi valtakunnallisesti nousi kokoomus. Mikkelissä kokoomus oli ylivoimainen voittaja ennen muita puolueita.

Mikkelissä kokoomus sai 27,5 prosenttia äänistä ennen kovaa nousua tehnyttä perussuomalaisia (21,7) ja sosiaalidemokraatteja (18,9). Neljänneksi suosituin puolue Mikkelissä oli keskusta (16,5). Seuraavaksi tuleva vihreät (5,9) menetti valtakunnallista trendiä mukaillen kannatustaan myös Mikkelissä.

Kokoomus oli ykkönen 11 Mikkelin äänestysalueella. Sosiaalidemokraatit eivät olleet ykkösiä yhdelläkään Mikkelin äänestysalueella. Viime vaaleista poiketen demarit hävisivät kokoomukselle esimerkiksi Tuppuralassa ja Lähemäellä.

Perussuomalaiset olivat ykkösiä Rämälässä, Ristiinassa, Otavassa ja Laajalammella. Keskusta oli ykkönen entisissä kuntataajamissa Suomenniemellä, Haukivuorella ja Anttolassa.