Kaupunginorkesterin pääsiäiskonsertissa soi Mozartin c-mollimessu torstaina 6.4.

Silja Aalto.

Torstaina 6.4. kello 19 Mikaelissa kuullaan yksi messutradition isoista teoksista: Mozartin c-mollimessu. Monissa kielissä c-mollimessusta käytetäänkin lisänimeä Grosse Messe tai Great Mass eli Suuri messu. Konsertin johtaa kapellimestari Jonas Rannila ja solistikattaus on yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta.

Wolfgang Amadeus Mozart on varmasti nimi, joka ei kenellekään ole tuntematon. Tämä lapsinero vei osaltaan länsimaista taidemusiikkia uuteen suuntaan ja on noussut yhdeksi synonyymeista klassisesta musiikista puhuttaessa. Nuorena menehtyneellä Mozartilla on ollut suuri vaikutus hänen jälkeensä tulleisiin säveltäjiin vuosisatojen ajan. Suuri on myös hänen c-mollimessunsa. Requiemin tavoin myös c-mollimessu jäi keskeneräiseksi ja onkin tavanomaista, että teoksen kanssa esitetään osia muista Mozartin sävellyksistä.

Sopraanorooleissa torstaina loistavat nuoret nousukiidossa olevat Johanna Nylund sekä Silja Aalto (kuvassa). Tenorina on Mika Nisula ja baritonina Heikki Kilpeläinen. Konsertin vaativista kuoro-osuuksista vastaa Suomalainen Oratoriokuoro, joka koostuu pääkaupunkiseudun kuoroista sekä Manifestum-mieskuorosta.

Linkki: Liput konserttiin

Kuva: Patrik Stenström