MiniMikkeli toteutuu taas huhtikuussa

Ilmakuva Mikkelin keskustasta.

17.–21. huhtikuuta toteutettava MiniMikkeli on kaikille Mikkelin kuudesluokkalaisille suunnattu pelillinen oppimiskokemus yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. MiniMikkelin tarkoituksena on näyttää, kuinka Mikkeli käytännössä toimii.

MiniMikkelissä oppilaat pääsevät kokeilemaan, millaista on perustaa oma yritys ja työskentelemään paikallisissa työpaikoissa, niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Tapahtumassa on mukana 10 yhteistyökumppania Suur-Savon Osuuspankista Mikkelin teatteriin ja Marski Datasta pelastuslaitokseen.

MiniMikkeliä on järjestetty vuodesta 2016 ja se on osa opetussuunnitelmaa. Vuonna 2023 teemana on kestävä kehitys. Osallistujat pääsevät livetapahtumaan Xamkin kampukselle. MiniMikkeli on oppimisympäristö paitsi kuudesluokkalaisille myös Xamkin opiskelijoille; tänä vuonna toteutuksessa on mukana 19 yhteisöpedagogiopiskelijaa. Tapahtuman yhteistyökumppanit vuonna 2023 ovat Suur-Savon Osuuspankki, Osuuskauppa Suur-Savo, Metsäsairila, Marski Data, MPY, Etelä-Savon Energia, pelastuslaitos, Mikkelin teatteri, Tiedepolku/Mikkelin yliopistokeskus ja Active Life Lab/Xamk. Lisätietoja Xamkin nettisivuilla.

Kuva: Mikko Kankainen