Kansainvälinen opetusalan seminaari kokoaa Mikkeliin opettajia ympäri Euroopan

Seminaariyleisöä.

Mikkeli on paraikaa isännöimässä yhteistyössä opetushallituksen ja Suomen Erasmus+-ohjelman kanssa kansainvälistä opetusalan seminaaria. Opettajia on saapunut kuutisenkymmentä ympäri Euroopan.

Seminaarin teemat käsittelevät pääasiassa inkluusiota sekä tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä opetuksessa. Kolmipäiväisen seminaarin aloitus järjestettiin hotelli Vaakunassa, minkä jälkeen vuorossa on työpajaosuus Puumalan Sahanlahdessa. Kansainvälisten vierailijoiden päivät Etelä-Savossa huipentuvat perjantaina vierailuihin sairaalakoulussa, Otaviassa, Rantakylän yhtenäiskoulussa ja Kalevankankaan koulussa.  

Seminaarissa esitellään tapoja käyttää teknologiaa sosiaalisemotionaalisen kasvatuksen ja digitaalisen sisällöntuotannon välineenä.
Osallistujat saavat myös uutta tietoa, ideoita, menetelmiä, taitoja ja motivaatiota toteuttaa inklusiivista opetusta. Seminaari tarjoaa osallistujille myös mahdollisuuden vaihtaa keskenään aiheeseen kokemuksia, verkostoitua ja suunnitella tulevaisuuden yhteistyötä.

– On todella hienoa, että järjestämme Mikkelissä tämän kansainvälisen ja tasokkaan seminaarin. Pääsemme näyttämään hienoa suomalaista opetusalan osaamista ja verkostoitumaan entistä paremmin, kommentoi kaupungin opetusjohtaja Seija Manninen.