Kaupunginorkesteri soittaa vappuetkot Mikaelissa perjantaina – Solisteina Eeppi Ursin ja Sami Pitkämö

Ilmakuva Mikaelista.

Mikkelin kaupunginorkesteri järjestää 28.4. kello 19 kunnon perjantaibileet Mikaelissa. Vappuetkot – Perjantai-illan huumaa -konsertissa solisteina esiintyvät Eeppi Ursin ja Sami Pitkämö. Konserttia varten kasattu bilebändi yhdessä kaupunginorkesterin jousten kanssa soittavat koko illan konsertissa parhaita bilebiisejä eri vuosikymmeniltä. Orkesteria johtaa puolustusvoimien ylikapellimestari Pasi-Heikki Mikkola. Trumpettisolistina taituroi Tero Lindberg, joka soittaa konsertissa muun muassa taiturillisen Green Hornet -tunnarin.

Koko illan bileohjelmaan on valittu parhaita menobiisejä vuosikymmenten varrelta, jotka on sovitettu tuoreella otteella tätä kokoonpanoa varten. Luvassa on musiikkia muun muassa Stevie Wonderilta, Kool and the Gangilta, The Jacksonsilta ja Jamiroquailta.

Solistit Eeppi Ursin ja Sami Pitkämö ovat molemmat tunnettuja esiintyjiä monesta yhteydestä. Eeppi Ursin on laulanut Club for Fiven riveissä sekä esiintynyt solistina UMO:n, Ilmavoimien Big Bandin ja Leroy Jonesin kanssa. Sami Pitkämö on tullut tunnetuksi viime vuosina erityisesti Tanssii tähtien kanssa -bändin johtajana. Pitkämö tekee monipuolisesti töitä säveltäjänä ja sovittajana eri yhteyksissä. Lähinnä Pitkämön sydäntä on kuitenkin laulaminen ja esiintyminen. Hän on saanut vuonna 2008 Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola toimii puolustusvoimien ylikapellimestarin tehtävässä. Hän on johtanut pitkään myös Linnan juhlista tuttua Kaartin soittokuntaa. Mikkola on nähty Mikkelissä kaupunginorkesterin puikoissa ennenkin ja on toiminut lisäksi myös Mikkelin teatterin kapellimestarina.

Linkki: Liput konserttiin osoitteesta lippu.fi

Kuva: Mikko Kankainen