Mikkelin Musiikkijuhlille merkittävä avustus

Kapellimestari ja viulisti harjoittelemassa.

Mikkelin Musiikkijuhlat on tiedottanut merkittävästä nelivuotisesta rahoituksesta, joka mahdollistaa tapahtuman kehittämisen sekä sidosryhmäyhteistyön tulevien vuosien aikana.

Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus on yhteensä 400 000 euroa. Avustuksella festivaali pystyy rahoittamaan lontoolaisen Philharmonia Orchestran vierailut ja nuorten huippukapellimestarien esiintymiset vuosina 2023–26.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia Jane ja Aatos Erkon säätiölle, jonka avustus mahdollistaa huipputason orkesterivierailut Mikkelin Musiikkijuhlilla seuraavien neljän kesän aikana. Festivaali on uuden tilanteen äärellä niin taiteellisesti kuin hallinnollisesti, ja nyt meillä on vakaa taloudellinen pohja lähteä viemään tätä hienoa tapahtumaa uusille urille, kertoo festivaalijohtaja Mikko Leppänen.

Festivaali on alkuvuoden 2023 aikana uudistunut hallinnollisesti, kun helmikuussa Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin kapellimestari Erkki Lasonpalo ja maaliskuussa festivaalijohtajaksi Mikko Leppänen. Mikkelin Musiikkijuhlat valittiin myös Suomen festivaalien kattojärjestön Finland Festivalsin vuoden festivaaliksi 2023. Kesän 2023 Musiikkijuhlat järjestetään 28.7–5.8.

Kuva: Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja viulisti Pekka Kuusisto harjoittelemassa Mikkelissä kesällä 2022.