Pienten puistikot tuovat taidetta ja kulttuuria Mikkelin leikkipuistoihin

Lapsi leikkimässä leikkipuistossa.

Mikkelin kulttuuripalveluiden tuottama leikkipuistokierros Pienten puistikot ilahduttaa jälleen lapsia ja perheitä ympäri Mikkeliä neljänä kesälauantaina. Pienten puistikot ovat pienimuotoisia matalan kynnyksen tapahtumia, joiden tarkoitus rikastuttaa leikkipuistokäyntejä. Puistoissa järjestetään erilaisia kulttuuri- ja taidetoimintoja kello 9.30–11. Tapahtumat ja toiminnot ovat ilmaisia. Tilaisuuksilla on säävaraus.

Kesän ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 27.5. Heinzenpuiston leikkipuistossa. Luvassa on muotoilija Heidi Huovisen muotoilupaja lapsille, jossa päästään tutustumaan muotojen maailmaan ja ympäristöön uudesta vinkkelistä. Etelä-Savon tanssiopistolla on sirkusesityksiä sekä työpajoja, joissa lapset pääsevät testaamaan akrobatiaa, jongleerausta ja temppuja puiston tarjoamaa ympäristöä hyödyntäen.

Seuraavan kerran Pienten puistikot vierailee sataman leikkipaikalla 17.6. Silloin leikitään ja musisoidaan kulttuuripalveluiden kesätyöntekijöiden johdolla. Myös Hulivilikarnevaalista tuttu Eevert-kettu käy tervehtimässä lapsia. Heinäkuussa kävijät pääsevät testaamaan värien käyttöä erilaisin tekniikoin Kiiskinmäen leikkipaikalla 29. heinäkuuta, jolloin Mikkelangelot ja Terhi Kastehelmi ovat mukana työpajoineen.

Kesän viimeisessä Pienten puistikot tapahtumassa 19.8. seikkaillaan Laajalammen leikkipuistossa Lasten kulttuurikeskus Vekkulan hassujen hahmojen ja keppihevosten kanssa. Kaikissa tapahtumissa on lisäksi mukana monen moista muutakin kivaa puuhaa, muun muassa saippuakuplien, hyppynarujen, pihaleikkien muodossa.

Tilaisuudet järjestää Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.  

PIENTEN PUISTIKOT  
La 27.5. Heinzenpuiston leikkipuisto (Moisionrannantie 13)
Muotoilupaja (Heidi Huovinen), sirkusta ja akrobatiaa (Etelä-Savon tanssiopisto)
La 17.6. Sataman leikkipaikka (Laiturikatu 1)        
Kulttuuripalveluiden kesätyöntekijät ja Eevert-kettu 
La 29.7. Kiiskinmäen leikkipaikka (Vesitorninkatu 14)                       
Maalaustyöpaja (Mikkelangelot) sekä kivien maalausta (Terhi Kastehelmi)
La 19.8. Laajalammen leikkipuisto (Opintie 3)
Lasten kulttuurikeskus Vekkulan seikkailurata keppihevosineen

Kuva: Pihla Liukkonen