Mikkeliin menestystä yläkoulujen valtakunnallisessa metsävisassa

Metsää.

Mikkeli sai menestystä yläkoulujen valtakunnallisessa metsävisassa. Hopeaa sai Urheilupuiston koulun Justus Heimonen.

Loppukilpailu käytiin torstaina 25.5. Tuusulan Ruotsinkylän tutkimusmetsässä. Maastoreitin rasteilla finalistit vastasivat monipuolisesti metsäluontoa ja metsätaloutta käsitteleviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Myös esimerkiksi ilmastonmuutos näkyi tämän vuoden visakysymyksissä.

Metsäkisan voitti Onni Vaaherkumpu Saarijärven yhtenäiskoulusta. Hopeaa sai Justus Heimonen Mikkelin Urheilupuiston koulusta ja pronssia Taito Vanhanen Juvan yhtenäiskoulusta. Loppukilpailun lisäksi finaali on sekä oppilaille että opettajille odotettu ja monipuolinen opintomatka. Tänä vuonna osallistujat pääsivät tutustumaan Helsingin yliopiston metsätieteiden osastoon ja Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskukseen.

Metsävisan pääjärjestäjä on Suomen Metsäyhdistys yhdessä Biologian ja maantieteen opettajien liiton kanssa, ja kilpailua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö.

Kuva: Pihla Liukkonen