Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista

Matonpesupaikka.

Mikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista kesäkuun kynnyksellä. Aiheina ovat uimarannat, matonpesupaikat sekä Urpolan virtavesien kunnostushanke.

Uimarannat

Mikkelin kaupungin uimarantojen ylläpitokausi alkaa kesäkuun alussa. Mikkelissä on 29 virallista uimarantaa. Toukokuun aikana uimarannat on siivottu, varusteltu talven jäljiltä, korjattu talvivaurioita ja varmistettu rantojen turvallisuus. Uimarantojen sukelluksien saalis vaihteli tänä vuonna muoviroskasta laudan kappalaisiin ja sähköskuutteihin.

Kaihun uimarantaan on asennettu uusi laituri hyppytornille. Koko laiturirakennelmaa ei ollut mahdollista korjata kerralla, joten loppuosa odottaa korjausta. Uusi osa laituria on huomattavasti entistä vakaampi. Kaihun laiturilla ollut matala hyppytaso on siirretty Pankalammen uimalaturille viime kesänä rikkoutuneen ponnahduslaudan tilalle.

Kuva Kaihun uimarannalta.

Keväällä Nieluslammen uimarannalle asennettiin uusi laituri. Vanha laituri tuli julkisessa käytössä tiensä päähän ja myytiin huutokaupalla eteenpäin. Pitkäjärven uimarannalle on asennettu uudet pukukopit, kaksi pöytä-penkkiryhmää ja rannalla oleva huvimaja on kunnostettu.

Matonpesupaikat

Mikkelin kaupungin maksuttomat julkiset matonpesupaikat aukeavat torstaina 1.6. Mattoja voi pestä niissä elokuun loppuun asti. Mikkelin kaikkien matonpesupaikkojen jätevedet johdetaan viemäriverkostoon tai imeytyskentille. Mahdollisista vesipumppujen käyttöhäiriöistä pyydetään ilmoittamaan matonpesupaikalla olevaan ylläpidon puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

Urpolan virtavesien kunnostushanke

Urpolan myllyn koskessa on tänä keväänä vesi päässyt virtaamaan vapaasti. Kosken kohina kuuluu nyt laajemmalle alueelle. Viime syksynä joesta poistettiin patorakenteet ja vanha vesiuoma muokattiin kalojen nousuun sopivaksi. Tänä keväänä syksyisen työmaan jäljet on siivottu ja myllyn silta sekä nuotiopaikka palautettiin entisille paikoilleen. Virtavesien kunnostus on Etelä-Savon ely-keskuksen ja Mikkelin kaupungin yhteishanke. 

Virtavesien kunnostus jatkuu tänä vuonna Rokkalanjoessa.

Urpolan mylly.