Mikkelin suositut kävelyopastukset starttaavat 12.6.

Kävelykierrokset Mikkelissä alkavat 12.6. Kuva Laiturikadulta.

Kesän suositut kävelykierrokset alkavat tulevana maanantaina 12.6. Mikkelin kirkkopuistosta. Kierroksia järjestetään kesän aikana kaiken kaikkiaan kahdeksalla eri teemalla. Luvassa on kuultavaa niin lapsille kuin aikuisille. Yksi kierroksista järjestetään erityisesti lapsia ajatellen. Siinä lapset pääsevät kuulemaan tarinoita Mikkelistä lasten silmin katsottuna.

  • Tarinoita aikaisemmilta kierroksilta riittää ja moni on osallistunut kierroksille useita kertoja peräkkäin. kertoo kierroksia opastava – auktorisoitu matkaopas Helena Partanen.

Aikaisemmat kierrokset ovat olleet erittäin suosittuja, koska ne tarinallistavat Mikkelin historiaa antaen kuulijalle joka kerta jotain uutta. Tarinat Mikkelistä ovat kiehtovia, joten oppaat uskovat, että kierroksille on kysyntää tänäkin kesänä.

  • Etenekin nyt kun suosittu Mikke-Juna ei ole käytössä. Kierrokset ovat oiva tapa tutustua Mikkeliin uusin silmin ja on mukavaa tekemistä kesälomalle esimerkiksi isovanhempien kanssa. Parhaimmillaan yhdellä kierroksella on ollut 170 osallistujaa, naurahtaa Elsi Heimonen-Kerkelä, joka on toinen auktorisoiduista oppaista.

Tänä kesänä yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan 50 henkilöä ja lastenkierrokselle 30 henkilöä. Se on oppaiden mukaan sopiva määrä onnistuneen kierroksen järjestämiseksi.

Kesän opastetuilla kierroksilla liikutaan jalkaisin ja ne ovat kestoltaan noin kaksi tuntia. Keskimäärin käveltävät matkat ovat noin 2 kilometriä/ opastus. Etenemistahti on rauhallinen ja pysähdyksiä tulee useita. Reitti ei sisällä portaita, joten mukaan voi osallistua myös pyörätuolilla avustajan kanssa. Kierrokset on tarkoitettu niin kaupunkilaisille, kesäasukkaille kuin matkailijoillekin.

Kierrokset toteuttavat Mikkelin oppaiden auktorisoidut matkaoppaat Helena PartanenElsi Heimonen-Kerkelä ja Kati Kotro. 

Opastukset toteutetaan maanantaisin klo 13-15 seuraavasti:

12.6 Markkinapaikat ; lähtö Kirkkopuistosta, kierroksen aikana tutustutaan Mikkelin markkinaperinteeseen.

19.6 Patsaskierros; lähtö Päämajapatsaalta; kierroksen aikana tutustutaan Mikkelin keskustan patsaisiin ja muistomerkkeihin.

26.6. Keskustan puistot; lähtö Naisvuorelta

3.7. Funkkista ja kulmia; lähtö Esedun ovilta (Otavankatu).

10.7 Ensiaskeleita Mikkelin kaduilla; kaupungiksi kehittyminen; kuulijat osallistava rooliopastus, lähtö Kirkkopuistosta.

17.7. Satamalahden kierros; lähtö Satamapaviljongilta

24.7. Kulttuurin kammarit, lähtö Naisvuorelta

31.7 Mikkeli lasten silmin; lapsille suunnattu kierros (huoltaja mukana), lähtö Tuomiokirkon edusta.

Kierrokset ovat ilmaisia, mutta osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.ssl.eventilla.com/kavelyopastukset
Ilmoittautuminen sulkeutuu vuorokausi ennen kävelykierrosta. Ilmoittautuminen on kuitenkin järkevää tehdä mahdollisimman pian paikan varmistamiseksi.

Kävelyopastukset ovat saaneet rahoituksen Mikkelin kaupungilta ja Mikkeli Events hankkeelta, jonka rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.