Mikkelissä melotaan, avataan uusi taidenäyttely ja tutustutaan aluejohtokuntien alueiden toimijoihin – lauantaina 10.6.

Mikkelissä tapahtuu lauantaina 10.6. torilla, taidemuseossa ja Mikkelipuistossa.

Lauantaina 10.6. aluejohtokuntien toimijat esittäytyvät Mikkelin torilla klo 10-14. Toimijoita tapahtumaan on tulossa ainakin Ristiinan ja Suomenniemen aluejohtokuntien alueelta. Torilla esitellään muun muassa karavaanaritoimintaa. Torin pinnassa voi nauttia myös elävästä musiikista, kun Trio Ilokivi esiintyy klo 10.30. ja Duo Lauri & Juha klo 12.30. Trio Ilokivi esittää muun muassa Oskar Merikannon musiikkia. Tilaisuudessa on myös yhteislaulua. Musiikkiesitykset tapahtumaan tarjoaa Mikkeli Events -hanke. Juontajana tapahtumassa toimii Suomenniemen aluejohtokunnan Vesa Erkkilä.

Samaan aikaan aluejohtokuntien tapahtuman kanssa torilla on tavattavissa myös hyvinvointialueen valtuutettuja, jotka toivovat kaupunkilaisia juttusille hyvinvointialueen asioista.

Lauantaina tapahtuu myös Mikkelipuistossa, kun paikka toimii Suomi meloo -melontatapahtuman lähtöpaikkana klo 12.00.
Duo Lauri&Juha esiintyy melontatapahtuman lähtöhumussa Mikkelipuistossa noin klo 11-11.15 alkaen. Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen toivottaa noin 300 melojaa liikkeelle sekä lähtee itse melomaan ensimmäiselle osuudelle.

Lauantaina myös taiteen ystäville löytyy nähtävää Mikkelin taidemuseosta, kun Mikkelin 13. kuvitustriennale avautuu lauantaina 10.6. Mikkelin taidemuseo, Grafia ry ja Kuvittajat ry järjestävät Mikkelin 13. kuvitustriennalen. Näyttelyssä tuodaan esiin 1.1.2020 jälkeen julkaistua kuvitusta mahdollisimman laaja-alaisesti. Kilpailuna toteutettavaan kuvitustriennaleen osanottajiksi kutsuttiin kuvittajat, graafiset suunnittelijat, sarjakuvantekijät, muut visuaalisen alan taiteilijat ja suunnittelijat sekä opiskelijat. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka ovat vapaita.