Metsämaan kulotus tuo savun hajua Mikkelin keskustaan asti

Etelä-Savon pelastuslaitos on saanut tänään useita ilmoituksia savusta Mikkelin seudulla. Savun syynä on kulotus.

Otavan suunnalla Tuusjärven itärannalla on käynnissä hallittu metsämaan kulotus Tuustaipaleentien ja Pylkkäläntien risteysalueella. Kulotuspaikka on noin 20 kilometriä Mikkelistä etelään, ja tuuli tuo savun hajua Mikkelin keskustaan asti.

Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa, että tänään 13.6. on tulossa myös toinen metsämaan kulotus Repovedellä, josta myös on odotettavissa savun muodostusta.

Lievästä savun hajusta ei kannata tänään tehdä ilmoituksia hätäkeskukseen, mutta koska maasto on erittäin kuivaa ja metsäpalovaroitus on voimassa, pistemäisestä runsaasta savun muodostuksesta on kuitenkin hyvä ilmoittaa hätäkeskukselle. Avotulen tekeminen on kielletty.