Hulivilikarnevaalit tulee taas!

Hulivilikarnevaali Eevert

Perinteikästä lasten kulttuurifestivaalia, Hulivilikarnevaalia, vietetään Mikkelissä 26.6.–2.7.2023. Viikon mittaisessa festivaalissa jokaisella tapahtumapäivällä on oma teemansa ja paikkansa ympäri Mikkeliä.

Hulivilin piirustuskilpailun anti on vapaasti nähtävillä 21.6. – 5.7.2023 välisenä aikana kaupungintalon puoleisessa torin lasivitriinissä. Kilpailun aiheena oli Eevertin kesäherkut.

Hulivilikarnevaalin avajaisia vietetään maanantaiaamuna 26.6. Kirkkopuistossa klo 9.30 – 11. Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen julistaa festivaalin avatuksi, jonka lisäksi luvassa on mm. Miska Pressan Katin konsertti ja ehkäpä päästään nauttimaan saippuakuplasateestakin. Maanantai-iltana Kulttuuritalo Sotkulla nähdään kaksi maksutonta Nordic Puppet Ambassadorsin R -esitystä. Esityksiin on varattava ennakkoon paikat. Tiistain työpajapäivässä tarjolla on lukuisia työpajoja Puistokadulla sekä toimijoiden omissa tiloissa ympäri Mikkeliä. Osaan työpajoista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, osa pajoista toimii non stop -tyyppisesti. Keskiviikkona 28.6. nautitaan luonnosta ja luontoteemaisesta tekemisestä Urpolan luontokeskuksen ja luontopolun ympäristössä klo 14–16.30, torstai mennään elokuvien parissa Kinolinnassa sekä Leevi Heinosen elokuvatyöpajoissa ja perjantaina 30.6. luvassa on uudenlainen peliteemainen päivä. Lauantain 1.7. toimintapäivä kokoaa monenlaista tekemistä, näkemistä ja kuultavaa Mikkelipuistoon. Hulivilikarnevaalit huipentuvat sunnuntaina 2.7. Naisvuori näyttämöllä järjestettävään päätöskonserttiin, jossa lavalle nousee 35 -juhlavuottaan viettävä Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri. Liput päätöskonserttiin maksavat 6 euroa, alle 2 -vuotiaat ilmaiseksi.

Niin päätöskonserttiin kuin elokuviinkin on vielä lippuja jäljellä! Pääsymaksullisten tilaisuuksien lippuhinnat on pyritty pitämään hyvin maltillisina, sillä tapahtuman tavoitteena on, ettei pääsymaksu saa olla este lastenkulttuurista nauttimiselle. Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokauppa.mikkeli.fi. Mikäli lippuja on jäljellä, niitä voi ostaa lisäksi työpajapäivänä 27.6. klo 10 –15 infopisteeltä Puistokadulta. Lisäksi päätöskonsertin lippuja voi ostaa toimintapäivästä la 1.7. klo 9 –14 Mikkelipuistosta, infopisteeltä.


Hulivilikarnevaaleja on järjestetty perinteisesti jo vuodesta 1992 saakka. Vuosittain karnevaaleilla vierailee n. 10 000 kävijää muksusta mummuun ja viikarista vaariin! Tapahtuman tuottaa Mikkelin kaupungin Yleiset kulttuuripalvelut. Tapahtuma on saanut avustukset Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lue lisää osoitteesta https://hulivilikarnevaali.fi/