Mikkeli Games -tapahtuma tuo Suomen parhaat keihäänheittäjät Mikkeliin heinäkuussa

Oliver Helander

Uusi yleisurheilun huipputapahtuma järjestetään Mikkelin Urheilupuistossa 21.7.2023. Lajeina tapahtumassa ovat keihäs, pituushyppy, 200 m ja 1500 m. Merkittävät rahapalkinnot takaavat, että Mikkelissä nähdään kisaamassa suuri joukko Suomen kärkinimiä.

Itse kisatapahtumien lisäksi päivän aikana tarjolla on myös tekemistä ja katsottavaa perheen pienimmille. Lapsille luvassa muun muassa pituushyppyä, turbokeihäänheittoa ja pomppulinna sekä merkityksellisiä tapaamisia Osuuskauppa Suur-Savon maskottien Onni Oravan ja Apsi Apinan sekä Hulilivilikarnevaalien Eevert-ketun kanssa. Tapahtuman suojelijoina toimivat keihäslegendat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, joista Tero Pitkämäki heittää myös kisojen aloitusheiton.

Kisajärjestäjänä on Mikkelin Kilpa-Veikot. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ja tapahtuman mahdollistajina toimivat Osuuskauppa Suur-Savo, LähiTapiola Savo-Karjala, Hoviruoka Oy, Mikkelin Kaupunki ja Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy.

Tapahtumaidean isä on Mikkelin Kilpa-Veikkojen varapuheenjohtaja Jari Liukkonen, jonka vision pohjalta toteutetaan nyt ensi kertaa Mikkelissä uusi, valtakunnallista jopa kansainvälistä näkyvyyttä saavuttava kovatasoinen yleisurheilutapahtuma. Tavoitteena on nostaa Mikkelin yleisurheilun huippukaupungiksi isojen kaupunkien joukkoon.  Liukkonen on tulevan Mikkeli Games -tapahtuman pääorganisaattori sekä järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Mikkeli Games -tapahtumasta on tarkoitus luoda vuosittainen Mikkelissä toteutettava huippu-urheilutapahtuma, jota on mahdollista tulla katsomaan matalalla kynnyksellä koko perheen voimin. Tapahtuman tuotot ohjataan Mikkelin Kilpa-Veikkojen lasten ja nuorten ohjatun liikuntaharrastuksen kehittämiseen. Hyväntekeväisyyskohteeksi on tänä vuonna valittu Parikanniemen lastenkoti. 

Mikkeli Games Mikkelin Urheilupuistossa
perjantaina 21.7.2023
www.mikkeligames.fi

Kuvaaja: Anssi Mäkinen / SUL kuvapankki