Mikkelin kasvuohjelma tuo yhteen runsaan joukon kaupungin elinvoiman rakentajia

Ihmisiä istumassa

Mikkelin kaupungin kasvuohjelma starttasi näyttävästi Ravintola Pormestarissa Mikkelin keskustassa. Lämmin tiistai-iltapäivä toi yhteen yli viisikymmentä Mikkelin elinvoiman tekijää niin yrittäjiä, sidosryhmiä, luottamushenkilöitä kuin kaupungin viranhaltijoitakin. Tilaisuuden juoksutuksesta vastasivat MDI:n asiantuntijat.

Tilaisuuden avauspuheenvuorot pitivät kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki. Tilaisuuden tärkeintä antia olivat elinkeinoelämän puheenvuorot. Lasse Turunen, Matrel Oy:stä, Timo Holmberg, Rejlersiltä ja Ari Miettinen Suur-Savon Osuuskaupasta valaisivat jokainen omasta näkökulmastaan Mikkelin alueen vahvuuksia ja haasteita. Tilaisuuden työskentelyssä hyödynnettiin sähköistä työskentelyalustaa, joka mahdollisti jokaisen osallistujan näkökulmien huomioonottamisen.

Kasvuohjelman seuraava työpaja järjestetään elokuussa 2023. Ennen seuraavan työpajan toteutusta pienempi työryhmä pureksii nyt järjestetyssä tilaisuudessa nostettuja teemoja, joita olivat muun muassa työvoiman saatavuus, tuotannollisten ja teollisten yritysten kasvu- ja vientikyvykkyys sekä energia-alan kysymykset. Myös pehmeitä veto- ja pitovoimatekijöitä nostettiin tilaisuudessa esiin ja niitä on tarkoitus tarkastella myös lähemmin.

Kasvuohjelman työstämistä jatketaan elo- ja syyskuussa jälleen työpajoilla, joihin kaikilla Mikkelin kehittämisestä kiinnostuneilla on vapaa pääsy. Seuraavaksi on tarkoitus kuulla erityisesti nuorten näkemyksiä Mikkelin tulevaisuudesta. Kasvuohjelma valmistuu aikataulun mukaisesti lokakuussa 2023.

Lisätietoa kasvuohjelmasta ja työpajoihin osallistumisesta antaa Mikkelin kaupungin strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen, aki.kauranen@mikkeli.fi.

MDI:n tiedote Mikkelin kasvuohjelmasta