Nuoren silmin: kesätöissä kaupungin viestinnässä

Kesätyöntekijä Kristo Tuononen

Kristo Tuononen kertoo ajatuksiaan kesätyöstään Mikkelin kaupungin viestintä- ja markkinointipalvelut -yksikössä.

Olen Kristo. Olen asunut Mikkelissä koko elämäni ja käyn tällä hetkellä Savonlinnassa opiskelemassa media-alalla. Tykkään piirtää, kuunnella musiikkia ja valokuvata. Hain kaupungin viestintään kesätöihin, koska se on oman alani töitä, halusin työkokemusta ja se kuulosti sopivalta.

Työ onkin kiinnostavaa ja todella itsenäistä. Olen suunnitellut omat aikatauluni ja milloin kuvaan mitäkin, milloin kirjoitan ja milloin editoin kuvia. Työ on vaatinut minua tulemaan kuoresta ulos, koska olen joutunut puhumaan pariin kertaan tuntemattomille. Olen päässyt käyttämään myös englannin kielen taitoani. Ei vielä ole tullut vastaan semmoista tehtävää tai asiaa, jota vihaisin tai jännittäisi tehdä ja työ tuntuu tähän mennessä todella mukavalta. Muut ihmiset työpaikalla ovat olleet todella mukavia ja ymmärtäväisiä.

Lempiasiani töissä on ollut juuri valokuvaaminen. Se on leppoista työtä, ja on kivaa, kun joku kuva onnistuu. Lempiaiheitani kuvata ovat eläimet ja vanhat rakennukset. Tykkään eläimistä ja ne ovat aina olleet suuri osa elämääni. Vanhat rakennukset ovat mielestäni kauniita.

Työpäivät ovat olleet mukavia ja tuntuu siltä, että voin hyvin mielin jatkaa alalla pitkälle kesätöiden jälkeen. Kesätyö on antanut minulle mahdollisuuden oppia ja ymmärtää alalla toimimista enemmän ja pakottaa itsenäistymään näissä asioissa. Olen todella iloinen, että hain tänne töihin, koska olen oppinut paljon ja olen saanut paljon uutta tietoa alalleni.

Vapaa-ajalla en käy erikseen kuvaamassa, vaan kuvaan vain, kun on aihetta. Esimerkiksi matkat mummolaan tai serkkujen luo, kavereiden kanssa hengailu tai kävelyretket ovat hauskoja aiheita kuvata. Kuvatessa aina oppii lisää, vaikka joskus ei onnistuisikaan. Kaverini ovat myös kovia ottamaan kuvia. Heillä on digikamerat ja on hauska nähdä kuvia menneestä päivästä, ja kaikesta mitä tuli tehtyä ja nähtyä. Varsinkin valokuvat pidemmiltä matkoilta ovat mielenkiintoisia.