Nuoren silmin: vierailu Suur-Savon museossa

Kuva Suur-Savon museon koulu -näyttelystä

Viestinnän kesätyöntekijä Kristo Tuononen kävi tutustumassa Suur-Savon museoon. Alla olevassa jutussa Kristo kertoo millaisia ajatuksia virailu hänessä herätti.

Kävin tutustumassa Suur-Savon museoon ja museon Tiedon ja taidon temppelit – oppiaineiden ja Mikkelin koulujen historia -näyttelyyn. Esillä oli erilaisia julisteita, paljon tietoa ja vanhoja esineitä jopa 1800-luvun lopulta. Mielestäni hienointa olivat vanhat vaatteet, jotka olivat toisessa kerroksessa esillä. Myös vanha pyörä oli hauska ja metso kaapin päällä kiinnitti huomion ensimmäisenä, kun astuin sisään. Rakennus oli itsessäänkin kaunis ulkoa ja sisältä. Puiset sisäseinät ja ulkoinen kiviseinämä antoi näyttelyyn sopivan tunnelman.

Vanhoja pulpetteja ja kouluvälineitä oli kiinnostava tutkia ja vertailla tämän hetkeiseen. Oli hauska katsoa, kuinka paljon koulu on muuttunut vuosien varrella. Vanhat kartat ja matot olivat kauniita, ja kotka-patsas oli kiinnostavan näköinen. Yläkerrassa olevat työkalut olivat laitettu kivasti näytille, ja niitä tuli katseltua vähän pidemmänkin aikaa.

Museo on myös hyvällä paikalla, autotien vieressä, jossa se näkyy ohikulkijoille. Itse pyöräilen usein sen ohi, kun olen työ- tai kotimatkalla.

Museolla on myös aikuisille suunnattu seppo.io peli, jota ei itse tullut kokeiltua, kun olin niin keskittynyt kuvien ottoon. Kaiken kaikkiaan museolla oli hauska käydä ja suosittelen sitä kenelle tahansa, joka on edes vähän kiinnostunut sen aiheesta.