Suomenniemi-päiviä vietetään 21.–23.7.

Lapsi hyppäämässä veteen laiturilta.

Tänä vuonna Suomenniemi-päivät palaa juurilleen tiiviiksi yhden viikonlopun mittaiseksi tapahtumakokonaisuudeksi, jolloin monipuolinen tapahtumatarjonta keskittyy heinäkuiseen viikonloppuun 21.–23.7.

Tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen ovat osallistuneet useat suomenniemeläiset yhdistykset, yritykset sekä muut toimijat. Kaikkiin lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on vapaa pääsy.

Suomenniemi-päivät aloittaa perjantaina Suomenniemen Urheilijat ry:n 100-vuotisjuhlatanssit Myllysillan lavalla. Tanssimusiikista vastaa Työmiehet-yhtye. Lauantaina vietetään Suomenniemi-päivien virallisia avajaisia Myllysillassa. Avajaisten ohjelmassa on muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä sekä Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnusen juhlapuhe.

Tapahtumat Myllysillassa jatkuvat Metsätaitokilpailulla, matkailuautojen, Laamalansaaren karavaanialueen ja kyläyhdistyksen esittelyllä, kesätorilla sekä peräkonttikirppiksellä. Tapahtumassa on mukana myös Arjen kiertotalous -hanke (ESR), joka edistää kiertotalouden konkreettista toteuttamista Mikkelin seudulla. Myllysillassa on hankkeen järjestämä lelujen kierrätys- ja vaihtopiste. Lapsille on järjestetty ohjelmaa ja tekemistä myös urheilukentällä ja Nikkisen torpan pihapiirissä.

Suomenniemen vuonna 1866 rakennetun kirkon ovet ovat avoinna kirkkoon tutustumista ja hiljentymistä varten. Nuorisoseurantalolla pääsee tutustumaan nuorisoseuran vuosien varrella esittämien näytelmien rekvisiittaan ja pukuihin. Urheilukentällä pelataan perinteinen jalkapallo-ottelu vapaa-ajan asukkaat vastaan vakituiset asukkaat. Illan aikana kuullaan Jannu Löyskä & Veli Perkussio -duoa osana Mikkelin kaupungin kesän kulttuuritarjontaa Temmin tuvalla.

Sunnuntaina Suomenniemen kirkossa on juhlamessu sekä kirkkokonsertti, jossa esiintyvät oopperalaulaja Hannu Niemelä ja kanttori Vesa Erkkilä. Tapahtumat päättyvät urheilukentällä käytäviin leikkimielisiin yleisurheilukilpailuihin ”ikään ja kuntoon katsomatta” vanhojen suomenniemeläisten urheiluseurojen hengessä.

Sekä lauantaina että sunnuntaina on Nikkisen torpallaesillä kotiseutumuseon urheiluteemainen vuosinäyttely ”Menestystä juosten, hiihtäen ja ajaen” sekä Marttojen tuliaistori. Kauriansalmen rantatorilla on avoinna Kesäkahvio sekä Teklan käsityöaitta, jossa myynnissä paikallisia käsitöitä.

Syötävää ja juotavaa muurinpohjaletuista katuruokaan on myynnissä ohjelmassa erikseen mainituissa tapahtumissa.

Linkki: Tarkemmat tiedot Suomenniemi-päivien tapahtumista.

Kuva: Pihla Liukkonen