Uusi pyöräparkki on valmistunut pääkirjaston eteen

Polkupyöräparkki.

Mikkeli on saanut uuden polkupyörille tarkoitetun pysäköintialueen pääkirjaston eteen. Uusi pyöräparkki vihittiin käyttöön torstaina 20.7.

Kaupungin yhtenä strategisena tavoitteena on edistää pyöräilyä. Pyörän turvallinen lukitusmahdollisuus on tärkeässä roolissa, kun ihminen tekee valinnan liikkumismuodostaan. Viime vuosina pyörien turvalliset lukitusmahdollisuudet ovatkin lisääntyneet kaupungin keskustassa.

– Pääkirjaston eteen rakennettu pyöräkatos mahdollistaa polkupyörien lukitsemisen rungosta tukeviin telineisiin. Arvokkaampien pyörien yleistyminen on lisännyt kysyntää tämän tyyppisille pyöräparkeille. Pääkirjaston edessä pyöräparkki palvelee laajasti muitakin kuin vain kirjaston asiakkaita, toteaa Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen.

Pyöräparkki koostuu kahdesta katoksesta ja 28 kaaritelineestä, joten siinä on paikat 56 pyörälle. Katos suojaa pyöriä sääolosuhteita vastaan ja helpottaa talvisin pyöräparkin lumitöiden tekemistä. Pyöräkatoksen telineineen toimitti AluShel Oy. Pyöräkatoksen hinta oli noin 30 000 euroa.

Ensimmäisen pyörän telineeseen ajoi innokas pyöräilijä Jukka Rouhe, joka toimi Mikkelin kaupungilla projektityöntekijänä ja vastasi pyöräparkin kilpailutuksesta.

Jarkko Hyttinen painottaa, että kaupunki pilotoi pyöräparkkia. Pyöräkatoksen kilpailutuksessa on huomioitu optio toisen vastaavan kokonaisuuden hankkimiseksi esimerkiksi Matkakeskuksen yhteyteen. Kaupunkilaisia pyydetään antamaan palautetta pyöräparkin toiminnallisuudesta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai mikkeli.fi-sivuston palautelomakkeen kautta.