Annilanrannan asemakaava sai lainvoiman – Uusien tonttien huutokauppa alkaa syksyllä

Nainen, mies ja lapsi järven rannalla kesällä.

Annilan kaupunginosan asemakaavan muutos on saanut lainvoiman valitusajan umpeuduttua. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen 12.6.2023. Muutos liittyy Annilanrannan uusiin pientalotontteihin, joista osa sijoittuu Saimaan rantaan.

Annilanrannassa on yksitoista omarantaista tonttia ja kahdeksan Saimaa-näkymällä olevaa tonttia. Jokaisella rantatontilla on oikeus rantasaunan ja venelaiturin rakentamiseen. Tonttien erityislaatuisuutta korostaa harju- ja rinnemaasto, joka mahdollistaa mielenkiintoiset ratkaisut. Rakennuksilta edellytetään rinteeseen sopivaa talomallia, mutta kaavoitus sallii rohkean luovuuden osana Saimaa-maisemaa.

Mikkelin kaupunki myy omarantaiset tontit huutokaupalla. Myynti alkaa syksyn 2023 aikana. Kahdeksan muuta tonttia luovutetaan arvontamenettelyllä alkuvuonna 2024. Annilanrannan ainutlaatuisten tonttien markkinointi alkaa muun muassa mediassa, sosiaalisessa mediassa sekä Mikkelin että Helsingin katukuvassa elokuussa. Tonttien tarkat tiedot julkaistaan Mikkelin kaupungin uudessa tonttiportaalissa osoitteessa mikkelintontit.fi.

Kuva: Jonne Vaahtera