Xamk on julkaissut Päämajakaupunki Mikkeli -sovelluksen

Ilmakuva Mikkelistä, etualalla Naisvuoren näkötorni.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on julkaissut ensimmäisen version Mikkelin matkailua edistävästä Päämajakaupunki Mikkeli -mobiilisovelluksesta.

Paikkaperustainen sovellus esittelee sotahistoriallisia kohteita Mikkelin keskustassa, vanhalla kasarmialueella ja Karkialammella neljän eri kävelykierroksen avulla. Sovellukseen sisältyy äänikerrontaa.

Sovelluksessa on myös lisätyn todellisuuden toteutukset Mannerheimin salonkivaunusta ja Mikkelin ortodoksisesta sotilaskirkosta. Sovellus on kehitetty Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman AR Mikkeli -hankkeen puitteissa ja sovelluksen sisällöt on laadittu yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin ja muiden hankkeen sidosryhmien kanssa. Sovellukseen kehitetään edelleen lisää sisältöä.

Sovellus on saatavana Android-puhelimille ja -tableteille ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta hakusanoilla ”Päämajakaupunki Mikkeli”.

Kuva: Jonne Vaahtera