Mikkelin ilmailupäivä näkyy taivaalla sunnuntaina 20.8.

Pienlentokone.

Mikkelin lentoasemalla järjestetään sunnuntaina 20.8. kello 11–16 koko perheen ilmailupäivä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Saimaan Dronepalvelu Oy ja Mikkelin Ilmailuyhdistys ry.

Lentoasemalla pidettävän ilma-alusten maanäyttelyn lisäksi Mikkelin taivaalla nähdään lento-ohjelmaa puolen tunnin välein.

– Saapuvista koneista voisin mainita historiallisen VL Viiman, joka toimi Suomen ilmavoimien palveluskäytössä 1950-luvun loppuun. Taitolento-osaston koneita edustavat muun muassa Extra 300 ja Pitts Special. Taitolentäjä Harri Kanto suorittaa extrallaan näytöslento-ohjelman. Sään salliessa päivän aikana nähdään lentokoneiden lisäksi myös laskuvarjohyppyä, radio-ohjattavia lentokoneita, varjoliitimiä ja järeämpiä drooneja, lentoaseman päällikkö Sami Kahilakoski kertoo.

Lentolaitteiden lisäksi terminaalialueella on Noptel-simulaattoriammuntaa reserviläisten järjestämänä sekä pomppulinnoja ja Grilli-kahvila Toripulun kahvilapalvelut.

Paikallisten järjestäjien apuna ilmailupäivän järjestämisessä on toiminut monien kansallisten ja kansainvälisten näytösten konkarina tunnettu Arto Tervonen.

Myös yleisö pääsee halutessaan lentämään. Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry ja Imatran Ilmailukerho ry järjestävät lentokoneillaan esittelylentoja päivän aikana. Rotorway Oy puolestaan lennättää yleisöä helikopterilla. Esittelylennot lentokoneella maksavat 50 euroa henkilöltä ja yleisölennot helikopterilla 80 euroa henkilöltä.

Tapahtuman juontaa monille mikkeliläisille tuttu radioääni Mika Aro. Päivän aikana tandemlaskuvarjohyppyä kokeilemaan ovat lupautuneet tangokuningas Petri Hervanto sekä mikkeliläinen graafikko ja valokuvaaja Kimmo Iso-Tuisku.

Liput alueelle maksavat 5 euroa henkilöltä ja 15 euroa perheeltä. Tapahtuman kumppaneina toimivat LähiTapiola Savo-Karjala, Otapro ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hallinnoima Keula kohti Mikkeliä -hanke. Lentoasema sijaitsee osoitteessa Lentokentänkatu 4–6.