Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue saapuu Mikkeliin 5.9.2023 

Marssi seitsemään ihmeeseen harjoitukset

Mikkelissä saadaan nauttia uudenlaisesta sotilasmusiikin ja musiikkiteatterin yhdistävästä taide-elämyksestä 5.9.2023, kun Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue rantautuu Mikkelin jäähalliin. 

Ohjelmakokonaisuuden idea syntyi Puolustusvoimien otettua yhteyttä Samuel Harjanteeseen ja esitettyä toiveen musikaalimaailman ja kuviomarssin yhdistämisestä. Käsikirjoitusta lähtivät työstämään Harjanteen lisäksi Jack Johansson ja Petrus Kähkönen. Idea juonen viemisestä pelimaailmaan syntyi halusta houkutella katsomoon myös nuoria katsojia.

”Pelimaailma sopii käsikirjoitukseen erinomaisesti, sillä se mahdollisti realismin poistamisen esityksen etenemisestä. Saamme mukaan 7 ihmettä ilman, että meidän täytyy oikeasti fyysisesti siirtyä paikasta toiseen – tarina kulkee eteenpäin pelin tasojen kautta ja siirtymä voi olla hyvinkin suoraviivainen. 7 ihmettä toimivat käsikirjoituksellisesti loistavasti: niistä syntyivät tasot eli pelin levelit helposti ja lopputulos on hyvin seikkailullinen”, Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen kuvaavat käsikirjoituksen syntymistä.

Laulajina ja näyttelijöinä kiertueella nähdään nuoria ja taitavia esiintyjiä Tampereen Ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelmasta ja päärooleissa loistavat upea ääniset, teatterilavoilta ja tv:stä tutut Kaisa Leppänen ja Tuuli Paju. Puolustusvoimien valtakunnallisella kiertueella on mukana soittamassa koko sotilasmusiikkialan lisäksi myös jokaiselta esiintymispaikkakunnalta lapsi- ja nuoriso-orkestereita.

Mikkelin musiikkiopiston soittajia mukana – ainutlaatuinen esiintymiskokemus

Mikkelin musiikkiopistosta Marssi seitsemään ihmeeseen -spektaakkeliin osallistuu kaksi puhallinorkesteria: Mikkeli Winds Jukka Korhosen johdolla sekä Juniori Winds Marika Lindstedtin johdolla. Lisäksi Mikkelin tilaisuuteen on tulossa soittajia Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistosta.

Musiikkiopistojen soittajat – yhteensä noin 70 puhaltajaa ja lyömäsoittajaa – ovat soittamassa mukana tapahtuman aloitusnumerossa. Mikkeliläisille soittajille valmistautuminen esitykseen on tuonut uusia ulottuvuuksia marssisoittoon: liikkuva esitys soitetaan soittimeen kiinnitetyistä marssinuottitelineistä, joita suurin osa harrastajista käyttää nyt ensimmäistä kertaa elämässään.

”Onhan kokemus myös monilla muilla tavoilla ainutkertainen ja mieleenpainuva, sillä osallistuminen jäähallikiertueeseen satojen puhallinmusiikin ja musiikkiteatterin ammattilaisten kanssa ei ole ihan arkipäivää kenellekään meistä”, kommentoi Mikkelin musiikkiopiston rehtori Marja Ikonen.

Yläkoululaiset päivänäytökseen

Mikkelin jäähallilla illalla 5.9.2023 järjestettävän kaikille avoimen konserttielämyksen lisäksi Puolustusvoimat yhdessä Mikkelin kaupungin kanssa mahdollistavat huikean konserttielämyksen Mikkelin yläkoululaisille samana päivänä päivänäytöksenä. Kiertueen saapuminen Mikkeliin ja erityisesti yläkoululaisille tarjottava päivänäytös ilahduttaa Mikkelin kaupungin sivistysjohtaja Virpi Siekkistä.

Kiertue käy seitsemässä kaupungissa. Mikkeli on kiertuepaikkakunnista toiseksi viimeinen ennen Helsinkiä. Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö vverstiluutnantti Ari Määttä toteaa, että Mikkelin tapahtumaa on organisoitu hyvässä yhteistyössä muun muassa Mikkelin kaupungin kanssa.

***

Kiertue toteutetaan seitsemällä paikkakunnalla eri puolella Suomea. Puolustusvoimat tarjoaa koululaisille ja ryhmien opettajille päivänäytökset kaikilla kiertuepaikkakunnilla. Marssi seitsemään ihmeeseen soi Mikkelin jäähallissa tiistaina 5.9.2023 kello 19. Liput Ticketmasterista.