Mikkelin kaupunginorkesteri soittaa juhlakonserttinsa perjantaina Mikaelissa

Kaupunginorkesteri poseeraa nurmikolla.

Mikkelin orkesteri, joka nykyään tunnetaan Mikkelin kaupunginorkesterina, on Suomen kolmanneksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut orkesteri – vain Turun ja Helsingin orkesterit ovat vanhempia. Mikkelin musiikinystäväin yhdistys perusti orkesterin vain muutaman tuhannen asukkaan Mikkeliin vuonna 1903. Yhdistys ylläpiti orkesteritoimintaa kaupungissa aina vuoteen 1990 saakka, jolloin orkesteri kunnallistettiin. Mikkelin kaupunginorkesterin kokoonpano vakiintui tuolloin 12 soittajan jousiorkesteriksi, jota se on nykyäänkin.

Perjantaina 1.9. juhlitaan orkesteritoiminnan 120-vuotista historiaa Mikaelissa juhlaluennon ja -konsertin merkeissä. Juhlaluennolla kello 17.15 alkaen Jutta Julkunen esittelee orkesterin taivalta läpi viime vuosisadan näihin päiviin saakka. Luennolle on yleisöllä vapaa pääsy. Juhlaluennon alkajaisiksi kuullaan Mikkelin musiikkiopiston musiikillinen tervehdys.

Juhlakonsertti kuullaan kello 19 Mikaelin Martti Talvela -salissa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla. Konsertin solisteina esiintyvät Mikkelistä maailmalle ponnistaneet kitaristi Petri Kumela ja basso Timo Riihonen. Mikkeliläistä musiikkihistoriaa kuullaan myös konsertin ohjelmassa Kalervo Tuukkasen Romanttisia tuokioita jousille -teoksen myötä. Mikkelissä 1909 syntynyt Tuukkanen voitti hopeaa Lontoon kesäolympialaisten 1948 taidelajien yksinlaulun ja kuoromusiikin sarjassa. Juhlakonsertissa esiintyy myös Etelä-Savon tanssiopisto yhdessä orkesterin kanssa Jean-Philippe Rameaun Les Indes galantes -oopperasta poimitun numeron merkeissä.

Juhlakonserttiin on yleisöllä mahdollisuus valita itselleen sopivan hintainen pääsylippu. Lippuja on saatavilla kolmella eri hinnalla: 10, 25 tai 30 euroa, joista saa vapaasti valita sopivan. Lippuja saa ennakkoon Lippupisteen myyntipisteistä sekä verkosta.