Mikkelin seutukirjaston säännölliset tapahtumat käynnistyvät

Mikkelin pääkirjasto, etualalla suihkulähde.

Mikkelin seutukirjastossa voi osallistua monenlaisiin tapahtumiin ja toimintaan, joka on kaikille avointa ja maksutonta.

Kulttuurikahvilassa nautintoa mielelle ja kielelle

Pääkirjaston Kulttuurikahvilassa voi nauttia kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista kahvikupposen äärellä. Pop-up-kahvilatoiminnasta vastaavat mikkeliläiset yhdistykset ja yhteisöt. Ensimmäisellä kerralla tiistaina 19.9. kello 14–17 teemana on runous, ja vieraana runoilija ja runoaktiivi Tommi Parkko.

Lukukokemukset jakoon lukupiireissä

Lukupiirejä on tarjolla moneen makuun. Pääkirjaston päivälukupiiri aloittaa tiistaina 19.9. kello 15 ja verkkolukupiiri keskiviikkona 27.9. kello 17.30. Lukupiireissä luetaan ja keskustellaan yhdestä kirjasta kerrallaan. Sen sijaan Miun juuret -kahvilassa torstaina 21.9. kello 15 aloittavassa kirjapiirissä jaetaan lukukokemuksia kunkin vastikään lukemista kirjoista. Lukupiireihin on ennakkoilmoittautuminen.

Kuunnellaan klassista Taidemusiikkiklubissa

Sirkka-Liisa Huuhtasen vetämässä Taidemusiikkiklubissa rauhoitutaan kuuntelemaan yhdessä, keskustelemaan ja oppimaan. Syksyn ensimmäinen tapaaminen on pääkirjastolla torstaina 28.9. kello 16.30.

Varmuutta digitaitoihin ja verkkokirjaston käyttöön

Vapaaehtoisten vertaisohjaajien digiopastus jatkuu pääkirjastossa 7.9. alkaen joka torstai kello 12–14. Samaan aikaan on mahdollista saada opastusta myös verkkokirjastopalvelujen käyttöön, esimerkiksi lainojen uusimiseen tai e-kirjoihin.

Sukelletaan sanoihin lasten ja nuorten sanataidepajoissa

Sanataidepajoissa kurkistetaan kirjoihin sekä tehdään hauskoja harjoituksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ilmoittautuminen ennakkoon kansalaisopiston kurssijärjestelmässä. Sanataidepajat ovat pääkirjastolla lauantaisin 9.9. alkaen. Satusukeltajat 4–9-vuotiaille oman aikuisen kanssa kello 9–10.30 9.9. alkaen ja Helmenkalastajat 10–17-vuotiaille kello 11–12.30.