Mikkelin syksyssä nähdään lukuisia kirjailijavieraita

Kirja.

Mikkelin seutukirjasto ja yhteistyökumppanit järjestävät syksyllä 2023 runsaasti erilaisia kirjallisuustapahtumia.

Tiistaina 19.9. kello 14–17 pääkirjastolla on syksyn ensimmäinen kirjaston Kulttuurikahvila-tilaisuus. Teemana on runous ja vieraana runoilija ja runoaktiivi Tommi Parkko.  Saman viikon perjantaina 22.9. klo 18 alkaen Bar Domissa järjestetään Mikkelin Kirjoittajien kirjailijaklubi. Tähtivieraana tapahtumassa on kirjailija Christian Rönnbacka. Mukana on myös kahdeksan eteläsavolaista kirjailijaa: Mirkka Auvinen, Margit Bister, Aleksi Ikonen, Marja-Liisa Kakkonen, Hilkka Lappalainen, Anneli Pääkkönen, Riitta Simola sekä Osmo Ukkonen. Kirjailijoita haastattelee Antero Heikkinen.

Vauvaviikolla, keskiviikkona 27.9. kello 15.30–17 runoilija Maiju Pohjola on vieraana avoimessa kohtaamispaikassa Kopassa, pääkirjaston alakerrassa. Pohjolan uusin runokokoelma Ettei yötä enää (2022) käsittelee vaikeaa synnytyskokemusta, äitiyden paineita ja kiellettyjä tunteita. Kirjailijavierailulla kuullaan Pohjolan runoja sekä keskustellaan runojen teemoista yhdessä psykologi Anu Kettusen ja psykiatrisen sairaanhoitaja Salla Haataisen kanssa.

Lauantaina 30.9. kello 11.15–15 Sodan ja rauhan keskus Muistissa järjestetään Mikkelin viides sotakirjallisuustapahtuma: Diktatuurin jäljet – kirjoittajat, kokijat ja valta. Tapahtumassa puhuvat folkloristi FT Ulla Savolainen, kirjallisuudentutkija FT Riitta Jytilä, toimittaja Santeri Pakkanen sekä kirjailija-toimittaja Ville Ropponen. Puheenjohtajana toimii Sodan ja rauhan keskus Muistin sisältöjohtaja FM Pia Puntanen.

Tiistaina 10. lokakuuta, Aleksis Kiven päivänä, kello 17.30–19 pääkirjaston Mikkeli-salissa on Meidän Osmomme – Osmo Pekonen in memoriam -tilaisuus. Osmo Pekosen elämäntyöstä ja tuotannosta keskustelevat Pekosen juhlakirjan yhdessä Pekka Neittaanmäen kanssa toimittanut Timo Siukonen ja eläkkeellä oleva tuomiorovasti Simo S. Salo. Keskustelua johtaa Suomen tietokirjailijoiden Etelä-Savon aluevastaava Teuvo V. Riikonen. Marraskuun puolella, tiistaina 14.11. kello 14–17 pääkirjastolla kirjaston Kulttuurikahvilassa vieraana matkakirjailija on Pekka Huovila.