Romantiikan klassikot soivat Mikaelissa perjantaina 22.9.

Balog.

Perjantaina 22.9. kello 19 Mikaelissa kuullaan kapellimestari Erkki Lasonpalon johtaman Saimaa Sinfonietan syyskauden ensimmäinen konsertti. Saimaa Sinfonietta – Reiniläisittäin -konsertin ohjelma on pullollaan romantiikan ajan klassikoita ja solistina taituroi unkarilainen huippupianisti József Balog (kuvassa). Solistinumerona kuullaan Richard Straussin Burleski pianolle ja orkesterille.

Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien yhdessä muodostama Saimaa Sinfonietta esiintyy Mikaelin Martti Talvela -salissa romanttisen ohjelma merkeissä. Säveltäjäniminä konserttiohjelmassa komeilevat sellaiset romantiikan ajan säveltäjäsuuruudet kuin Antonin Dvořak, Richard Strauss ja Robert Schumann. Konsertin johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo, joka luotsaa sekä Mikkelin että Lappeenrannan kaupunginorkestereja, ja toimii myös Mikkelin Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Richard Straussin Burleski pianolle ja orkesterille on yksi säveltäjänsä suosituimpia teoksia, josta säveltäjä itse erityisesti piti. Teoksen solistina loistaa unkarilainen huippupianisti József Balog, joka on kiertänyt maailmaa jo parinkymmenen vuoden ajan.

Konsertin jälkipuoliskolla kuullaan Robert Schumannin Sinfonia nro 3 ”Reiniläinen”, jonka säveltämiseen Schumann löysi innoituksen Reininmaalle tekemällään matkalla. Alueen luonto ja erityisesti Kölnin katedraali tekivät vaikutuksen romantikkosäveltäjään ja niinpä Schumann sävelsi varsin lyhyessä ajassa uuden sinfoniansa suuren inspiraation vallassa. Viisiosainen teos on romanttista orkesterisointia vaikuttavimmillaan ja värikkäimmillään, jossa myös Beethovenin vaikutus on vahvasti kuultavissa.

Tunnelmallisen ohjelman täydentää Antonín Dvořakin Legendat-sarjan neljä ensimmäistä osaa, joissa liikutaan syvällisen mietiskelevissä tunnelmissa kirkkaan orkestroinnin sävyttämänä.

Konsertti Mikaelissa (Sointukatu 1) perjantaina 22.9. kello 19. Liput.