Elinkeinoministeri Wille Rydman ja komissaari Elisa Ferreira vierailevat Mikkelissä torstaina 21.9.

Kaupungintalon etuovi.

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) vierailee Mikkelissä torstaina 21.9. Rydman osallistuu Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikkaa käsittelevään tilaisuuteen.

Mikaelissa järjestettävän tilaisuuden lisäksi elinkeinoministeri vierailee Mikkelin kaupungintalolla. Mikkelin edunvalvonta-asioiden lisäksi hänelle esitellään Blue Economy Mikkeli (BEM) -kokonaisuutta.

Myös EU-komissaari, portugalilainen Elisa Ferreira on mukana EU-tilaisuudessa Mikaelissa. Puheenvuorossaan Ferreira puhuu EU:n näkymistä alueellisissa ja rakenteellisissa käytänteissä. Ferreiran alaa EU:ssa ovat koheesio- ja uudistusasiat. Puoluetaustaltaan Ferreira on sosiaalidemokraatti. Komissaari vierailee päivän aikana myös Mikkelin jätevedenpuhdistamolla.

Mikaelissa järjestettävä EU-tilaisuus on tarkoitettu ministeriöiden, aluehallinnon, alueiden ja muiden sidosryhmien alue- ja rakennepolitiikasta kiinnostuneille edustajille. Tilaisuutta on mahdollista seurata työ- ja elinkeinoministeriön Youtube-kanavalla livestriiminä kello 14.30 alkaen. Iltapäivän tilaisuuden järjestelyistä ja komissaarin vierailun isännyydestä vastaavat työ- ja elinkeinoministeriö ja Etelä-Savon maakuntaliitto.

Torstaina 21.9. Mikkelissä on myös työ- ja elinkeinoministeriön järjestämä työpaja Sokos Hotel Vaakunassa. Aluekehittämisen toimijoita on kutsuttu valmistelemaan valtioneuvoston aluekehittämisen painopistepäätöstä Mikkeliin. Päivän avauspuheenvuoroissa tervehdyksensä lausuu myös Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.