Nuoren silmin: Valokuvaaminen

Naisvuoren näkötorni.

Mikkelin kaupungilla TET-harjoittelijana työskentelevä Nina kirjoittaa ajatuksiaan valokuvaamisesta.

Olen päässyt kuvaamaan järjestelmäkameralla ensimmäistä kertaa nyt ollessani Mikkelin viestinnässä ja markkinoinnissa TET-jaksolla. Kävin eilen kiertämässä muun muassa Emolassa, Naisvuorella ja Nuijamiehessä ottamassa kuvia ympäristöstä ja rakennuksista. Iltapäivällä sainkin tehtäväksi ottaa kuvia Savostamo-tapahtumasta, jossa oli eri oppilaitosten pisteitä, arvontaa ja musiikkiopiston opiskelijoiden esityksiä. Muutama ottamistani kuvista jopa päätyi Mikkelin Kaupungin Instagram-tilille.
 
Vapaa-ajalla kuvaan vaihtelevasti, usein miten kavereiden kanssa ollessa ja reissuissa. Monesti kuvauskohteena on siis kaverit ja kauniit maisemat. Tykkään käyttää vanhaa digikameraa kuvaamisen, koska siinä on oma tunnelmansa ja sillä otetut kuvat löytyvät selkeämmin kuin puhelimella otetut, jotka hukkuvat jatkuvaan viestitulvaan.

Kiinnostukseni kuvaamiseen alkoi viime keväänä, jonka jälkeen sain käyttööni 2000-luvun pienen digikameran. Kamerassa itsessään on hieman vähänlaisesti tilaa, vain joitain kymmeniä kuvia, mutta kuvia pystyy siirtämään tietokoneelle tilan vapauttamiseksi. Kamera on vanhempieni ostama ja oli lojunut laatikossa jo useamman vuoden, kunnes sille löytyi taas käyttöä. Edellisen kerran se on ollut käytössä luultavasti vanhempieni häämatkalla.

On ollut hienoa huomata että valokuvaamisenkin kuten monen muunkin harrastuksen voi aloittaa ilman erityisiä välineitä ja hyvää tietoutta. Omalla kohdalla töppäykset ovat opettaneet monia asioita. Tämän lisäksi valokuvauksessa hyvä ystäväni on heittänyt silloin tällöin pikku vinkkejä, jotka ovat olleet melkein itsestään selvyyksiä, mutten niitä itse ollut tajunnut. 

Kuva: Nina kävi kuvauskeikalla muun muassa Naisvuorella.