Vuoden 2023 Mikkeli-palkinto myönnettiin Pauliina Hukkaselle

Pauliina Hukkanen.

Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 20.9.2023 Mikkeli-palkinnon myöntämisestä kulttuurin moniottelija Pauliina Hukkaselle. Palkintosumma on 2000 euroa. Palkinnon luovuttavat lautakunnan jäsenet Anu Kokkonen, Sari Noponen ja Jukka Hynninen SUOMI Happy Land – ILOn 5v. -juhlarevyyn ensi-illassa.

Mikkeli-palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Saajan edellytetään tehneen kaupunkia tunnetuksi kulttuurin avulla tai toimineen merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Mikkeli-palkintoa on myönnetty vuodesta 1981 alkaen.

Mikkeliläisille tuttu Pauliina Hukkasen luotsaama teatteriravintola ILO juhlii tänä vuonna viisivuotista taivaltaan. Oman ”ILOtalonsa” emäntänä Hukkanen on positiivisuutta ympärilleen säteilevä energiapommi. Hukkanen on toiminut uransa aikana kiinnityksellä niin Mikkelin, AHAA, Varkauden kuin Rovaniemenkin teattereissa. Tämän lisäksi vierailuja on kertynyt muun muassa Imatran ja Peacokin teattereihin sekä kesäteattereihin Mikkelissä, Juvalla, Seinäjoella ja Nilsiässä. Hukkanen tunnetaan myös lukuisista tv- ja elokuvarooleista (Vares, Lehmän vuosi, Kotikatu), unohtamatta mainostöitä. Viime vuosina omat tuotannot, kuten Avomielinen Anneli ja Terapian tarpeessa, ovat kiertäneet laajalti aina ulkomaita myöten.

Pauliina Hukkanen on paitsi aktiivinen sisällöntuottaja, myös tuotantopuolen tekijä, joka ei työtunteja kaihda. Kokemusta löytyy paitsi ravintoloitsijana olosta, myös kesäteatteri- ja kiertuetoiminnan organisoinnista. Hukkanen on luonut toiminnoillaan työtilaisuuksia lukuisille luovan alan tekijöille.

Teatteriravintola ILO emäntineen oli myös korona-aikana aktiivinen ja innovoi rajoitusten puitteissa toteutettavia tapoja tuottaa kulttuurisisältöjä yleisölle, joskus aina kotiovelle asti toimitettuna. Hukkanen antoi korona-aikana vahvasti äänen luovan alan toimijoille ja yrittäjille sekä nosti esiin koronarajoitusten kipukohtia.

Kuva: Mikko Kankainen