Nuoren silmin: Palvelut

Kirjaston nuorten tila.

Mikkelin kaupungin viestinnän ja markkinoinnin yksikössä tet-harjoittelussa ollut Nina kirjoittaa kaupungin palveluista.

Käytän kaupungin palveluita suhteellisen paljon. Vietän paljon aikaa nuorisotilalla ja käyn pari kertaa kuukaudessa kirjastossa. Käyn myös silloin tällöin leffateattereissa. Museoissa käyn yleensä vain koulun kautta tai jos on vieraita, niin heidän kanssaan. Vaikka museoissa käyntini ei ole säännöllistä, olen silti ilmoittautunut vapaaehtoseksi museoiden yöhön, koska työ vaikutti kiinnostavalta ja siitä saa samalla mukavasti työkokemusta.

Mikkelissä museovalikoima on aikalailla sota-aiheinen, jos ei lasketa Akselin yläkerrassa toimivaa Mikkelin taidemuseota. Olen huomannut että monesta nuoresta tämä yksityiskohta on kummallinen tai ärsyttävä. Toki Mikkelin päämajakaupunkihistoriaa on hieno korostaa, mutta Mikkeliin olisi myös kysyntää muun tyyppisille museoille.

Nuorisotilat ovat mukavia vapaa-ajan viettopaikkoja, jotka järjestävät myös erinäisiä tapahtumia, erityisesti kesäisin. Itse yritän osallistua mahdollisimman usein tapahtumiin, jotta voin ainakin vähän vaikuttaa järjestetäänkö tapahtumia jatkossa.