Kulttuurikameli tarjoilee taas elämyksiä päiväkotilasten arkeen

Lapsi valotaideteoksen äärellä.

Mikkelin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden ja varhaiskasvatuksen kulttuurisuunnitelma Kulttuurikameli tuo taas kulttuuria päiväkotilaisten arkeen.

Syksy on alkanut päiväkotien pienimpien eli 0–3-vuotiaiden muskarituokioina, joita Mikkelin musiikkiopiston opettajat kiertävät ohjaamassa. Musiikkiopiston ohjaamia muskareita tarjottiin tänä syksynä päiväkodeille ensimmäistä kertaa, ja ne ovatkin osoittautuneet erittäin suosituiksi. Tuokiot varattiin kaikkiin kaupungin varhaiskasvatuksen yksiköihin.

Lisäksi päiväkotilaiset pääsevät nauttimaan Wasser laulua etsimässä -lastenmusiikkikonsertista Mikaelissa lokakuun ensimmäisellä viikolla. Esityksen musiikki vie tunnelmiltaan klassiseen, kansanmusiikkiin ja jopa afroon Mikkelin kaupunginorkesterin ja musiikkiluokkien lapsikuoron voimalla. Kulttuuripalvelut tarjoaa päiväkonsertin päiväkodeille, illan konserttiin voi kuka tahansa ostaa lippunsa.

Kulttuurikamelissa lapsia rohkaistaan luovuuteen ja taiteelliseen ilmaisuun muun muassa musiikin, kuvan, tanssin, draaman, kädentaitojen ja kirjallisuuden avulla. Kohderyhmä on Mikkelin varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapset alle vuoden ikäisistä esikoululaisiin. Kulttuurikamelin jälkeen lapset jatkavat peruskoululaisille suunnatulle Kulttuuripolulle.

Kuva: Pihla Liukkonen