Kesähuvila ja koti samassa osoitteessa – Annilanrannassa unelman voi elää todeksi

Aki Krivetz maastopyörän selässä.

Unelma kodista Saimaan rannalla on nyt mahdollista. Lokakuun alussa käynnistyvässä huutokaupassa on tarjolla 11 uniikkia ja upeaa rantatonttia Mikkelin Annilanrannasta kaupungin palveluiden läheisyydestä, upean harjumaaston tarjoamasta yksityisyydestä ja luonnonrauhasta.

Saimaa avautuu silmien eteen kirkkaana ja kutsuvana auringon säteiden hivellessä usvaista vedenpintaa. Astut höyryävää kahvia siemaillen terassille. Raikas ja kirpeä syksyn ilma herättelee, vastarannan vehreyden seassa näkyy iloisia keltaisen ja oranssin pilkahduksia. Nappaat pyyhkeen kainaloon ja astelet rappuset alas laiturille. Riisut kylpytakin ja pulahdat Saimaaseen, kahvi odottelee edelleen kupissa lämpimänä. Kylmä vesi kihelmöi, hymy nousee poskille. Arki on valmis alkamaan.

Mikkelin keskustasta vain viiden kilometrin päässä sijaitseva Annilanranta on vehreää mäntyjen rytmittämää harjua Saimaan rannalla. Nyt tältä luonnonkauniilta ja huvilahistorian siivittämältä alueelta myydään 11 väljää rantatonttia, joiden rinnemaasto tarjoaa mahdollisuuden upeaan ja yksilölliseen rakentamiseen. Rantatonteille on myös varattu rakennusoikeutta esimerkiksi aivan vesirajaan sijoittuvalle saunarakennukselle, unohtamatta omaa laituria sekä venepaikkaa. Tutustu alueen tonttitarjontaan osoitteessa mikkelintontit.fi/annilanranta.

– Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus koko itäisen Suomen aluetta katsoessa – asuintontti Saimaalta, kaupungin palvelujen läheisyydestä, kertoo Mikkelin kaupungin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs.

Alue on alun perin ajateltu jatkeeksi Mikkelin Kirkonvarkauden vuoden 2017 asuntomessualueelle, mutta kaavoitusta tarkasteltaessa siitä muodostettiin erillinen, yksityisempi alue.

Tontit on suunniteltu kaavaan tarkoin, ja mallia on haettu paitsi menestystä keränneen asuntomessualueen ratkaisuista myös kansainvälisistä esimerkeistä. Rinnemaasto mahdollistaa osaltaan enemmän vapauksia oman unelmakodin suunnittelulle.

– Tutkimme tonttien muotoja sekä millaisia rakennuksia niihin on mahdollista rakentaa. Tieltä katsottaessa Annilanrannan talot tulevat olemaan yhdessä tasossa, mutta Saimaalta käsin rinnetontin kerrosmainen rakentamismahdollisuus avautuu parhaiten, Mikkelin kaupunginarkkitehti Ilkka Tarkkanen kertoo.

Upea tonttialue on herättänyt kiinnostusta jo ulkomaita myöten. 11 omarantaista tonttia myydään maanantaina 2.10. alkavassa huutokaupassa.

– Huutokauppa on avoinna marras–joulukuun vaihteeseen. Jokaisen rantatontin huutoaika on porrastettu, jotta mahdollisuus on avoinna myös toiseen kohteeseen, jos ensisijainen toive karkaa saavuttamattomiin, kertoo Äikäs.

Myös sisämaan tontit nauttivat ympäristön vehreydestä

Annilanranta odottaa juuri sinun unelmasi todeksi elämistä.

Vehreällä alueella on omarantaisten tonttien lisäksi myös kahdeksan sisämaan tonttia, jolta avautuu näkymää Saimaalle. Ne tulevat haettavaksi normaalin käytännön mukaan sähköisesti osoitteen mikkelintontit.fi kautta. Tontit luovutetaan arvontamenettelyllä vuoden 2024 alkupuolella.

Annilanrantaan tulevia taloja varten ei ole laadittu tiukkaa ulkoverhoilun materiaaleja, väritystä tai katon kaltevuutta koskevaa ohjeistusta. Alueen vehreyden säilyttämiseen sen sijaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Toisin kuin usein uusilla kaavoitetuilla alueilla, puustoa on suhteellisen paljon.

– Kun rakennusvaiheessa puustoa kaadetaan, edellytämme, että tilalle istutetaan korvaavaa puustoa. Katsomme toki yhdessä jokaisen rakentajan kanssa tontin tilanteen erikseen, Tarkkanen kertoo.

Rakennusoikeutta on jokaisella omarantaisella tontilla koosta riippumatta 400 kerrosneliömetriä. Tonttien koot vaihtelevat alueella reilusta 1 000 neliömetristä lähes 2 500 neliömetriin. Sisämaan tonttien rakennusoikeus on 250 neliötä.

Olisiko syksyn auringon säteissä Saimaan rauhoittavaa maisemaa katsellen sinun arkesi aloitus parin vuoden kuluttua?

Kiinnostuitko – tutustu tontteihin tarkemmin:

Rantatonttien huutokauppaan pääset kohdekohtaisesti klikkaamalla osoitteessa mikkelintontit.fi/annilanranta.

Tontteja koskevissa kysymyksissä sinua auttaa: Tarkkanen Ilkka, ilkka.tarkkanen@mikkeli.fi, puh. 050 311 7130.

Tätä kaikkea on Annilanranta

Saimaan upea vesistö välittömässä läheisyydessä.

Omarantaiselle tontille voit rakentaa oman laiturin ja venepaikan.

Historiallinen huvilamiljöö.

300 metriä Annilan Golfkeskukselta, 3 kilometriä viihtyisille Mikkelipuiston ja Kenkäveron virkistysalueille.

Vain reilun kilometrin matka päiväkodille, 4,5 kilometriä uuteen Saimaanportin yhteinäiskouluun.

6 kilometriä kauppakeskukseen, 4–5 kilometriä lähimpiin ruokakauppoihin.

Koti rauhallisessa ympäristössä tuo vastapainoa kiireen keskellä

Aki Krivetz perheineen viihtyy omakotitalossaan Kirkonvarkauden asuinalueella. Talo on rakennettu vuonna 2017 Mikkelin asuntomessualueelle Annilanrannan viereen. Asuinalueessa parasta on Akin mukaan Saimaa, taloja ympäröivät puustot ja rauha.

– Kyllä luonto se vetovoimatekijä on.

Maastopyöräilyä harrastavalle yrittäjälle tärkeää on myös mahdollisuus lähteä lenkille juuri silloin, kun hetki on itselle sopiva. Aivan kivenheiton päästä alkavat metsäpolut houkuttelevat kerta toisensa jälkeen.

Oma koti viihtyisällä Kirkonvarkauden alueella antaa kaivattua vastapainoa kiireiseen työarkeen.

– Ei sitä muuta kaipaakaan. Oma piha ja terassi on se mieluisin paikka, koko meidän perheellemme.

Terassi kokoaakin perheen yhteen rentoutumaan, varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

Akia miellyttää myös Kirkonvarkauden hyvä liikennesuunnittelu, joka tukee alueen seesteistä yleistunnelmaa. Lisäksi polveilevien metsäpolkujen ohella muutkin ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudetkin ovat mainiot. Lapsiperheille iloa tuo monipuolinen Heinzenpuisto kiipeilytelineineen ja talvisaikaan kiva pulkkamäki.

– Puistossa kului aika mukavasti silloin kun muutettiin, ja lapset olivat parhaassa leikkipuistoiässä.

Alue on kehittynyt kuudessa vuodessa. Alueen lapsiperheitä palvelee oma päiväkoti, ja yhtenäiskoulua rakennetaan paraikaa.

Kuva: Luonnonläheisyys vetoaa Annilanrannan viereisellä Kirkonvarkauden asuntomessualueella asuvaan Aki Krivetziin.

Artikkeli on tuotettu Mikkelin kaupungin ja Mediakonserni Keskisuomalaisen yhteistyöllä.