Museoiden yö huipentaa taas syyslomaviikon perjantaina 27.10.

Valokuvakeskuksen sisäpiha.

Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut ja kaupungin museot järjestävät Museoiden yö -tapahtuman jo perinteeksi muodostuneena ajankohtana, syyslomaviikon perjantaina 27.10. kello 17–24. Kaikille maksuton tapahtuma järjestetään jo seitsemättä kertaa. Lähivuosina tapahtuma on kerännyt yli 10 000 käyntikertaa Mikkelin museokohteisiin.

Tänä vuonna Museoiden yössä on mukana kahdeksan kohdetta: Mikkelin taidemuseo, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo, Kivisakasti, Mikkelin valokuvakeskus ja uutena kohteena Naisvuori. Näiden kohteiden lisäksi tekemistä, näkemistä ja kokemista on luvassa myös kauppakeskus Akselissa ja kahvila Rauhassa. Museoiden yön ohjelmalla on tarkoitus rikastuttaa museoiden toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa.

Ohjelmaa riittää jälleen koko illaksi, aina puoleen yöhön saakka. Ohjelma on suunniteltu jokaisen kohteen erityispiirteitä silmällä pitäen ja luvassa onkin jälleen monipuolinen kattaus erilaisia sisältöjä, joista löytyy jokaiselle jotain. Alkuillan ohjelmassa on enemmän perheille suunnattua ohjelmaa. Loppuillan ja alkuyön tarjonnasta löytyy taas aikuisempaan makuun sopivaa sisältöä.

Ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan Museoiden yön nettisivuilla. Luvassa on muun muassa tulishow Naisvuorella, näyttelyiden henkiin heräämistä Jalkaväkimuseolla, taidetta ja käsitöitä taidemuseolla, valomaalausta ja kaunotyöpaja Suur-Savon museolla, varjoteatteria kauppakeskus Akselissa, neljä mielenkiintoista valokuvanäyttelyä valokuvakeskuksella; Kivisakastilla koetaan äänimaisema ja erikoisvalaistus. Luvassa on myös tanssiesityksiä Etelä-Savon tanssiopistolta ja Mix Studiolta sekä musiikkia useammassa kohteessa, niin duojen, kuorojen, bändien kuin räppärien esittämänä.