Muistin marraskuussa tarjolla isänpäivän viettoa, luentoja ja teatteria

Ihmisiä Muistin näyttelytiloissa.

Sodan ja rauhan keskus Muistin marraskuuta vietetään monenlaisten tapahtumien merkeissä.

Isänpäivänä 12.11. on mahdollisuus tuoda isä, isoisä tai muu isähahmo näyttelyyn edullisesti. Muistin ja Päämajamuseon näyttelyihin pääsee kaksi yhden hinnalla; Muisti tarjoaa edullisemman lipun. Tarjous ei koske museokorttilaisia. Muisti on avoinna kello 10–17.

Lauantaina 18.11. kello 14 Muistin auditoriossa vietetään Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaalia. Maarianvaaran teatteri tuo Mikkeliin esityksensä, joka juhlistaa, pohtii ja karnevalisoi tänä vuonna 700 vuotta täyttänyttä ja Suomen ensimmäiset rajat piirtänyttä rauhansopimusta sekä sen todellisia ja kuvitteellisia seurauksia. Pähkinäsaaren arvoitusta lavalla ratkovat näyttämötaiteilijat Timoi Munne ja Henry Räsänen sekä muusikko Janne Vänskä. Esityksen on ohjannut Juhani Joensuu. Maarianvaaran teatteri on Kaavilla, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan rajamailla tukikohtaansa pitävä kiertävä ammattiteatteri. Esitys kiertää syksyn ajan paikkakunnilla, jotka sivuavat Pähkinäsaaren rauhan rajaa. Liput maksavat 22/20 euroa.

Torstaina 23.11. kello 17 Muistin auditoriossa jatkuu suosittu Muistin kirjailijavieraat -sarja. Historiantutkija, dosentti Ville Jalovaara esittelee uusimman teoksensa Helsinki 1944 – taistelu pääkaupungista, joka avaa kiinnostavasti helmikuussa 1944 tapahtuneita Helsingin suurpommituksia. Jalovaara yhdistää kirjassaan Helsingin paikallishistoriaa ja helsinkiläisten kokemuksia valtakunnan- ja maailmanpolitiikkaan. Hän myös purkaa joitakin aiempia pommituksiin liittyneitä myyttejä. Liput maksavat euroa.

Lauantaina 25.11. kello 13–14 Muistin auditoriossa kuullaan tärkeää tietoa 72 tunnin varautumisesta. Mikkelin Reservinupseerien järjestämässä tilaisuudessa aiheesta kertoo palomies Matti Kaarna Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Vapaa pääsy.

Itsenäisyyspäivää 6.12. vietetään Muistissa koko perheen ohjelmalla. Luvassa on muun muassa Pikku Kakkosesta tutun Pikkulin laululeikki-show, työpajoja, dokumenttielokuvanäytös sekä opastettuja näyttelykierroksia.