Perinteikäs musiikkiopiston ja kaupunginorkesterin konsertti soi Mikaelissa torstaina 9.11.

Pianon koskettimia.

Perinteikäs Mikkelin musiikkiopiston ja kaupunginorkesterin yhteiskonsertti, Estradilla musiikkiopiston solistit, tuo musiikkiopiston opiskelijat Mikaelin lavalle jälleen torstaina 9.11. kello 18. Konsertti on monen nuoren musiikin harrastajan vuoden kohokohta ja mahdollisuus kartuttaa esiintymiskokemusta isolla lavalla ammattilaisten rinnalla.

Konsertissa kuullaan tänä vuonna erityisen paljon kuoromusiikkia: mukana ovat musiikkiopiston kuoro ja lapsikuoro sekä musiikkiluokkien 5.–6. luokkien kuoro. Soolosoittimina kuullaan tänä vuonna kanteletta, viulua, selloa, pianoa ja saksofonia. Laulajia on mukana sekä klassiselta että rytmimusiikin puolelta.

Mikkelin musiikkiopisto ja kaupunginorkesteri tekevät ympärivuotista yhteistyötä. Kaupunginorkesteri on jo vuosien ajan tarjonnut musiikkiopistolaisille mahdollisuuden päästä kuuntelemaan kaupunginorkesterin konsertteja maksutta. Konserttien seuraaminen on oiva tapa ammentaa lisäoppia omien soitin- tai laulutuntien lisäksi. Myös esimerkiksi soittimien ja tarvikkeiden lainaaminen puolin ja toisin kuuluu yhteistyön piiriin. Nähdäänpä ajoittain musiikkiopiston opettajia osana kaupunginorkesteria ja orkesterin muusikoita myös opetustöissä. Yhteistyön kulminaatiopiste on kuitenkin joka syksyinen Estradilla musiikkiopiston solistit -konsertti.

Yhdessä ammattilaisten kanssa tehtävän konserttiperiodin myötä opiskelijat pääsevät näkemään ja kokemaan lähietäisyydeltä, miten ammattiorkesteri toimii ja harjoittelee.

Mikkelin musiikkiopisto tarjoaa opetusta sekä klassisen ja rytmimusiikin saralla. Kaupunginorkesteri tunnetaan myös monipuolisena kokoonpanona, joka taipuu moniin eri musiikkityyleihin. Konsertissa saadaankin jälleen osoitus Mikkelin musiikkitoimijoiden monipuolisesta osaamisesta ja raja-aidat kaatavasta yhteistyöstä.

Konsertin johtaa kapellimestarin roolissa Jyrki Lasonpalo, jota normaalisti nähdään kaupunginorkesterin konserttimestarin paikalla. Jyrki on johtanut konsertin jo yli kymmenen vuoden ajan.