Mikkelissä juhlistetaan kansainvälisyyttä torstaina – IMD-vieraana muun muassa huippukokki Kozeen Shiwan

Tapahtuma kauppakeskuksessa.

Kultahampainen huippukokki Kozeen Shiwan on mukana International Mikkeli Day eli IMD-tapahtumassa kauppakeskus Stellassa torstaina 9.11. Shiwan kertoo elämästään ja kokemuksistaan Suomessa sekä pitää ruokademon Master Chef -ohjelmassakin tutuksi tulleesta kuningasperunastaan kello 14–15.

Lisäksi tämän vuotisessa IMD:ssä julkistetaan Kansainvälinen mikkeliläinen 2023, ja ohjelmassa on värikkäitä tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä puheenvuoroja kansainvälisyydestä. Myös eri maiden kansallispukuja ja kulttuuriasuja nähdään lavalla. Mikkelin lukion opiskelijat kertovat kansainvälisyydestä lukiossa ja tapahtumassa esitellään kansainvälistä nuorten kahvilaa Mikkelissä.

– On hienoa järjestää tämä marraskuun harmautta valaiseva positiivinen tapahtuma usean toimijan yhteistyönä nyt jo 11. kertaa, toteaa tapahtumaa koordinoiva asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta.

Tapahtumaa toteuttavat kaikki Mikkelin toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki ja Monikulttuurityö Mimosa ry.

Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla järjestettävä IMD-tapahtuma torstaina 9.11. kello 12–16 on kaikille avoin ja maksuton. Osallistua voi koko tapahtumaan tai tulla kuulolle vain johonkin osioon.

  • Tähtivieraana huippukokki Kozeen Shiwan
  • Kansainvälinen mikkeliläinen 2023
  • Kansallispukuja ja kulttuuriasuja eri maista
  • Tanssi- ja musiikkiesityksiä
  • Kansainvälisyys oppilaitoksissa
  • Avauspuheenvuoron pitää kaupungin sivistysjohtaja Virpi Siekkinen