Mikkelin ja Kuopion kaupunginorkesterit yhdistävät voimansa Mikaelissa perjantaina 17.11.

Kapellimestari.

Perjantaina 17.11. kello 19 Mikaelissa kuullaan jälleen suuren orkesterin sointia, kun Mikkelin ja Kuopion kaupunginorkesterit yhdistävät voimansa. Sodan soutumies -konsertti on saanut nimensä kapellimestari ja säveltäjä Atso Almilan samannimisestä teoksesta. Konsertin johtaa Almila itse. Solistina loistaa baritoni Ville Rusanen. Ohjelmassa kuullaan lisäksi Uuno Klami -sävellyskilpailun finalistiteoksia.

Sodan soutumies on alun perin syntynyt, kun Atso Almilalta (kuvassa) tilattiin Ruotsinsalmen taistelun 230-vuotistapahtumaan teos orkesterille ja baritonisolistille. Almila on kirjoittanut myös teoksen libreton muun muassa sotahistorioitsija, professori Jussi T. Lappalaisen avustuksella. Almila halusi sittemmin laajentaa teoksen orkesterikokoonpanon sinfoniaorkesterin mittoihin sekä lisätä dramaattista materiaalia sotakohtauksiin. Uudistettu versio kuullaan tässä konsertissa.

Kesäkuussa 70 vuotta täyttänyt Almila toteaa omien vuosiensa lisääntyessä mielellään nostavansa esiin teoksia Berwaldilta, Pohjoismaiden merkittävimmältä sinfonikolta ennen Sibeliusta. Almilan uran kaari on pitkä myös pedagogiikan saralla, minkä vuoksi hän on halunnut tuoda esiin myös nuoria säveltäjiä.

Baritoni Ville Rusanen on yksi tunnetuimmista suomalaista oopperalaulajista. Kansallisoopperassa Rusanen on vieraillut aktiivisesti. Rusanen on menestynyt myös kansainvälisillä oopperalavoilla. Hänet on nähty muun muassa Milanon La Scalassa, Lyonin oopperassa ja Netherlands Operassa Amsterdamissa.

Konsertin ohjelma
Franz Berwald: Kuningatar Golconda
Sofia Kiviniemi: from -21 to +35
Gabriel Kivivuori Sereno: La pájara
Atso Almila: Sodan soutumies


Liput osoitteesta lippu.fi sekä lippupisteistä.

Kuva: Sami Tirkkonen