Mikkelin kaupunki hakee kumppaneita toteuttamaan 186-vuotissyntymäpäiväohjelmaa – Osallistuvaa toteutustapaa hyödynnetään jo toisen kerran

Rantapalloja ihmisten käsissä.

Mikkelin kaupunki hakee jälleen kumppaneita toteuttamaan kaupungin syntymäpäiväohjelmaa. Kumppanuuksien kautta on tarkoitus lisätä tapahtumatarjontaa niin itse syntymäpäivänä 7.3.2024 kuin koko synttäriviikolla. Kaupunki on avannut synttäritapahtumille kumppanuushaun, jonka kautta tapahtumien järjestämiseen on mahdollista saada myös pienimuotoista tukea. 

Kaupunki käyttää osallistuvaa syntymäpäiväohjelman toteuttamista nyt toista kertaa. Oppia tapahtumien valintaan on otettu Kulttuurin unelmavuoden kulttuuritupsahduksista. Tapahtumien valinnassa käytetään pisteytystaulukkoa, johon voi tutustua kaupungin verkkosivuilla. Näin toimijat voivat jo tapahtumaa suunnitellessaan arvioida, kuinka hyvin se täyttää pisteytyksen tavoitteet.

Syntymäpäivän tapahtumaehdotusten arvioinnissa huomioidaan muun muassa toimijan kokemus tapahtumien järjestämisestä, toteutuksen muut edellytykset, sisällön linkitys kaupunkiin, sisällön kiinnostavuus suhteessa haettavaan summaan sekä kävijöiden mahdollisuus osallistua tapahtuman toteutukseen. Kaikki pisteytyksen kriteerit ovat luettavissa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.mikkeli.fi/186v.

Synttäriohjelma toteutetaan Mikkelissä. Kumppanuutta hakevan tahon tulee olla rekisteröity yhdistys tai yritys. Yksi toimija voi tulla valituksi kumppaniksi vain yhteen tapahtumaan. Lisäksi tapahtuman tulee olla osallistujille maksuton.

Kumppanuuden arvo voi olla sadasta eurosta 1500 euroon. Synttäriohjelmille voidaan jakaa yhteensä maksimissaan 4000 euroa.  

– Toivomme, että tällä mallilla saamme erilaisia synttäritapahtumia ympäri kaupunkia, aivan kuten edellisenä vuonna. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi työpajoja, tutustumiskierroksia tai performansseja, kertoo kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heidi Hänninen.

– Tiedostamme, että jaettavissa oleva summa ei ole suuri, mutta toivomme, että yhteistyöllä voimme luoda jotakin uutta, viime vuonna saimme nauttia upeista tapahtumakokonaisuuksista taidenäyttelyistä luentoihin, Hänninen jatkaa.

Hakuaika kumppanuustapahtumien rahoituksen hakemiselle on alkanut ja se päättyy vuoden 2023 lopussa. Päätökset valituista tapahtumista tehdään tammikuun 2024 aikana.

Kumppanuustapahtumien lisäksi kaupunki järjestää syntymäpäivänä perinteistä omaa ohjelmaa, kuten kaupungintalon opastettuja kierroksia.

– Myös suuren suosion saaneet kierrokset jätevedenpuhdistamolla tullaan järjestämään uudestaan. Suunnitteilla on myös muuta ohjelmaa, mutta siitä tiedotamme myöhemmin erikseen, kertoo markkinointisuunnittelija Salla Hyvönen, joka koordinoi tänä vuonna tapahtuman käytännön toteutusta. 

Kuva: Pihla Liukkonen