Muisti järjestää koko perheen itsenäisyyspäivätapahtuman 6.12.

Ihmisiä Muistin näyttelytiloissa.

Sodan ja rauhan keskus Muistissa vietetään 6.12. itsenäisyyspäivää monipuolisen ohjelman merkeissä. Tekemistä on tarjolla kaikille vauvasta vaariin.

Aikuisille näyttelyopastuksia ja dokumentti

Muistin ja Päämajamuseon näyttelyt ovat 6.12. avoinna kello 10–17. Pääsylipun hinta on alennettu 10 euroon. Alle 12-vuotiaat ja museokorttilaiset pääsevät tavalliseen tapaan veloituksetta. Näyttelyn opastetut kierrokset alkavat kello 12. Kierrokselle pääsee pääsylipun hinnalla. Kierroksille mahtuu 40 ensimmäistä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa. Kierros kestää kaksi tuntia.

Kello 10.30 Muistin auditoriossa esitetään dokumenttielokuva Isäni Illu, äitini Kerttu. Virpi Adamssonin ohjaama elokuva kertoo sota-ajan lentäjä-ässä Ilmari Juutilaisesta ja hänen perheestään. Elokuva kestää 35 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy.

Lapsille konsertti ja työpajoja

Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli juhlistaa lasten itsenäisyyspäivää. Kello 14 Muistin auditoriossa on Pikkulin laululeikki-show teemalla Itsenäisyyspäivän iloittelu. Konsertti kestää noin 40 minuuttia. Liput maksavat kolme euroa. Ennen konserttia on tarjolla kaksi työpajaa Kahvila-ravintola Rauhan kabinetissa. Kello 10–11.30 askarrellaan teemalla Suomen rauhat ja rajat. Aikuisemmille osallistujille on muun muassa tietovisa, jonka osallistujille arvotaan palkintoja. Kello 12.30–14 pidettävässä työpajassa askarrellaan puolestaan rauhan kyyhkyjä ja lippurivejä. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijoiden vetämiin työpajoihin on vapaa pääsy.

Lisäksi Muistin pihalla on kello 10–14 Mikkelin Reserviläisten piste puolijoukkuetelttoineen.