What to do in Mikkeli? – Mikkelin vapaa-ajan aktiviteetteja on koottu englanniksi yliopistokeskuksen sivuille

Ihmisiä kävelykadulla talvi-iltana.

Mikkelin harrastusmahdollisuuksia ja vapaa-ajan aktiviteetteja on koottu Mikkelin yliopistokeskuksen (MUC) nettisivuille englanniksi.

Sivuille on koottu seuroja ja yhdistyksiä, jotka palvelevat myös englanniksi.

– Yliopistokeskukseen kuuluvissa yksiköissä on monia ei-suomenkielisiä työntekijöitä ja opiskelijoita. Pohdimme, mitä ei-suomenkielinen voi tehdä Mikkelissä tehdä vapaa-aikanaan ja huomasimme, että tietoa on saatavilla todella heikosti. Päätimme tehdä selvityksen ei-suomenkielisille soveltuvista vapaa-ajan mahdollisuuksista ja iloksemme saimme paljon vastauksia ja kontakteja, joista päästä eteenpäin. Voi toki kysyä, onko tällainen yliopistojen tehtävää, mutta kun kukaan ei tällaista ole tehnyt, pitää jostakin päästä alkuun. Toivottavasti tästä on hyötyä mahdollisimman monelle, yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen toteaa.

Sivuston on koonnut Aalto-yliopiston Mikkelin International Business -kandidaattiohjelman opiskelija Lilian Pulli.

– Mikkeli saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa rauhalliselta paikalta, mutta se tarjoaa paljon tekemistä niille, jotka ovat valmiita ottamaan siitä kaiken irti. Valitettavasti vapaa-ajan toiminta ei ole ollut helposti saavutettavaa ei-suomenkielisille. Niinpä pyrimme projektin kautta avaamaan näitä mahdollisuuksia ja varmistamaan, että kuka tahansa voi löytää mieleistään tekemistä ja nauttia Mikkelin tarjoamista kokemuksista, Lilian Pulli kertoo.

Aktiviteetit ovat osoitteessa muc.fi.

Mikkelin kaupunki on aloittamassa verkkosivustonsa englanninkielisen versionsa päivittämistä ensi vuonna.

Kuva: Mikko Mäkeläinen